Ectena

Somatuline LA


Pääasiallinen käyttötapa Vaikuttava aine Valmistaja
Hormonia tuottavien kasvainten Lanreotidin Ipsen

Miten se toimii?

Somatuline LA injektio sisältää vaikuttavana aineena lanreotidin, joka on eräänlainen lääketieteen kutsutaan somatostatiinianalogi. Se on samanlainen kuin luonnossa esiintyvä hormoni kehossa somatostatin. Somatostatiini on tuotettu eri kehon osiin, mukaan lukien aivot, suolistossa ja haimassa. Se estää vapauttamista muiden hormonien esiintyy elimistössä, kuten kasvuhormonia ja insuliinia.

Lanreotidin käytetään lievittämään oireita neuroendrocrine kasvaimia. Nämä ovat harvinaisia ​​kasvaimia, jotka alkavat erikoistuneita hermosoluja kutsutaan neuroendocrine soluja. Nämä solut tuottavat hormoneja ja ovat osa hormonitoimintaa järjestelmä, joka on verkosto rauhasten kehon. Neuroendokriininen kasvaimia esiintyy yleisimmin ruoansulatuskanavan, mutta voi esiintyä myös muualla kehossa. Ne aiheuttavat usein liikaa tietyn hormoni on tuotettu. Tyyppi hormonin overproduced riippuu siitä, minkä tyyppistä rauhanen, joka vaikuttaa kasvaimen.

Neuroendokriininen kasvaimia ovat maha (BTV) kasvaimet ja karsinoidikasvaimissa.

Karsinoidikasvaimissa ovat yleensä löytyy suolistossa. Ne voivat tuottaa liiallisia määriä hormonin serotoniinin. Serotoniinin aiheuttaa erilaisia ​​oireita, kuten ripulia, punoitus ja hengityksen vinkuminen, jotka yhdessä tunnetaan karsinoidioireyhtymään.

Useimmat BTV kasvaimia kehittyä elinten ruoansulatuskanavan. Ne alkavat yleensä soluissa mahaan (maha), suolet (entero) ja haima.

Erilaisia ​​GEP kasvaimia on nimetty soluihin, joissa ne kehittävät. Insulinoomat esiintyy haima, mikä aiheuttaa liikaa insuliinia tuotetaan. Tämä voi aiheuttaa lasku verensokeri (hypoglykemia). Glucagonomas esiintyy myös haimassa, mutta nämä aiheuttavat suuria määriä glukagonin on tuotettu. Glukagonin nostaa verensokeria ja kasvaimia tämäntyyppisten voi aiheuttaa oireita diabetes.

VIPooma ilmaantuvat haima ja tuottaa liikaa ainetta nimeltä vasoaktiivinen suolipeptidi (VIP). Tämä voi aiheuttaa vetistä ripulia.

Lanreotidin jäljittelee toimintaa luonnon Sandostatinia ja siten vähentää tuotannon hormonien tuotetaan näitä kasvaimia. Lanreotidi vain lievittää oireita näiden hormoni tuottavien kasvainten, se ei paranna kasvain.

Lanreotidin käytetään myös hoitoon akromegalia, joka on edellytys ominaista laajentunut kasvonpiirteet, kädet ja jalat, joka johtuu liiallisesta kasvuhormonin tuotantoa kasvain vaikuttaa aivolisäkkeen aivoissa. Lanreotidi vähentää tuotantoa kasvuhormonin ja niin kohtelee sairauden oireita, mutta jälleen se ei paranna kasvain. Sitä käytetään, kun kasvuhormoni tasot ovat edelleen liian korkea leikkauksen jälkeen tai sädehoidon hoitoon aivolisäkkeen kasvain.

Lanreotidi on myös hoitoon thyrotrophic adenoomia, jotka ovat erilaisia ​​kasvaimen tyyppi vaikuttavat aivolisäkkeen. Tämä harvinainen kasvaimen tyyppi vaikuttaa soluihin, jotka tuottavat kilpirauhasta stimuloiva hormoni (TSH) ja aiheuttaa ylituotantoa TSH. TSH stimuloi kilpirauhashormonien tuotanto alkaen kilpirauhanen, joten tällainen kasvain voi häiritä elimistön normaalia aineenvaihduntaa. Lanreotidin käytetään, kun TSH on edelleen liian korkea leikkauksen jälkeen tai sädehoitoa hoitoon aivolisäkkeen kasvain.

Somatostatin LA on pitkävaikutteinen injektio lanreotidin että annetaan osaksi pakaralihakseen (intragluteal) kahden viikon välein tai useammin, jos tarvitaan.

Mihin sitä käytetään?

 • Helpotusta oireita aiheuttanut hormoni tuottavia kasvaimia (neuroendokriinisiä kasvaimet, esim. BTV tai karsinoidikasvaimissa).
 • Kutsuttu akromegalia joka johtuu liiallisesta kasvuhormonin tuotantoa, jonka kasvain aivolisäkkeen. Ominaisuudet tämän edellytyksen ovat laajentuneen kasvonpiirteet, kädet ja jalat.
 • Liiallinen tuotanto tyreotropiiniarvot (TSH) on kasvain aivolisäkkeen (thyrotrophic adenooma)

Varoitus!

 • Somatuline LA tulee säilyttää jääkaapissa välillä 2 ° C ja 8 ° C. Ei saa jäätyä.
 • Tämä lääke voi aiheuttaa sappikiviä. Ultraäänitutkimus sappirakko suositellaan ennen hoidon aloittamista ja säännöllisin 6 kuukautta hoidon aikana.
 • Lääkäri saattaa haluta seurata kilpirauhasen toiminta, jos saat pitkäaikaista tämän hoidon hoitoon akromegalia.
 • Ei ole riittävästi tietoa turvallisuudesta ja tehosta lapsille käytettynä. Sitä ei suositella lapsille.

Käytä varoen

 • Munuaistoiminnan heikkeneminen
 • Laskua maksan toiminta
 • Diabetes
 • Insuliinia tuottavien kasvain (insulinoma)

Ei saa käyttää

Tätä lääkettä ei saa käyttää, jos olet allerginen jollekin tai sen ainesosia. Kerro lääkärillesi tai apteekkiin, jos olet aiemmin kokenut tällaista allergia.
Jos sinusta tuntuu, olet saanut allergisen reaktion, lopeta tämän lääkkeen käyttö ja kerro heti lääkärillesi tai apteekkiin.

Raskaus ja imetys

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää raskauden tai imetyksen aikana. Muitakin lääkkeitä voidaan turvallisesti käyttää raskauden tai imetyksen tarjoaa hyöty äidille ole suurempi kuin riski sikiölle. Kerro aina lääkärillesi, jos olet raskaana tai suunnittelet raskautta, ennen minkään lääkkeen käyttöä.

 • Turvallisuutta tätä lääkettä raskauden tai imetyksen aikana ei ole osoitettu. Sitä ei pidä käyttää raskauden tai imetyksen aikana. Hakeudu lääkäriin lääkäriltä.

Sivuvaikutukset

Lääkkeet ja niiden mahdolliset haittavaikutukset voivat vaikuttaa yksittäisten ihmisten eri tavoin. Seuraavassa on joitakin sivuvaikutuksia, joiden tiedetään liittyvän tätä lääkettä. Koska haittavaikutus on todettu täällä, se ei tarkoita, että kaikki ihmiset käyttävät tätä lääkettä kokevat, että tai sivuvaikutus.

 • Kipu ja punoitus pistoskohdassa
 • Ripuli
 • Vatsakipu
 • Ylimääräinen kaasua vatsassa ja suolistossa (ilmavaivat)
 • Ruokahaluttomuus
 • Pahoinvointi ja oksentelu
 • Alennettu rasvan imeytymistä suolistossa jolloin rasva, kalpea ja hyökkäävä hajuinen uloste (rasvaripuli)
 • Korkea verensokeri (hyperglykemia)
 • Alhainen verensokeri (hypoglykemia)
 • Sappikivet
 • Haimatulehdus (haimatulehdus)

Yllä mainittuja haittavaikutuksia ei välttämättä ole kaikkia haittavaikutuksia raportoitu lääkkeen valmistaja.
Lisätietoja muista mahdollisista riskeistä tätä lääkettä, lue tiedot lääkkeen kanssa tai ota yhteys lääkäriin tai apteekkiin.

Miten tämä lääke vaikuttaa muiden lääkkeiden?

On tärkeää kertoa lääkärille tai apteekkiin, mitä lääkkeitä käytät jo, mukaan lukien itsehoitolääkkeet ja rohdosvalmisteet, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. Samoin lääkäriltä tai apteekista neuvoa ennen minkään uusia lääkkeitä, kun ottaa hoidon tämä, että yhdistelmä on turvallinen.

Lanreotidi voi vähentää imeytymistä immunosuppressiivinen siklosporiinin suolistossa ja voi siten tehdä vähemmän tehokkaita. Siklosporiiniannosta voidaan joutua nostamaan.

Diabeetikot, joita hoidetaan tätä lääkettä saattavat tarvita pienemmän annoksen insuliinia tai diabeteslääkkeiden tablettia.

Muita lääkkeitä, jotka sisältävät samaa vaikuttavaa ainetta

Somatuline Autogel