Ectena

Ruokinta vauva

Ruoka tekevät vauva kasvaa

Ei kaksi lasta ovat samat ja eikä niillä ole täsmälleen samat tarpeet.

Kaikki lapset tarvitsevat rakkautta, halauksia, hoito, lepo ja hyvä ruoka - jotta he voivat tuntea mukava ja iloinen.

Ei kaksi lasta ovat samat ja eikä niillä ole täsmälleen samat tarpeet. He ovat kaikki yksilöitä, ja kun uusi ihminen tulee maailmaan, meidän täytyy saada tietää, että tietty henkilö.

Aluksi se voi olla vaikea tulkita kaikki signaalit vauva lähettää, mutta pikkuhiljaa se saa helpommin.

Joskus signaalit on tekemistä sen kanssa on jano ja nälkä, mutta vauva voi haluta jotain aivan muuta.

On tärkeää ymmärtää, että ei vauva käyttäytyy aivan kuin eri kirjoja sanovat niiden pitäisi. Kaikki vauvat ovat erilaisia.

Milloin vauva alkaa syödä kiinteää ruokaa?

Vauvat eivät tarvitse mitään muuta kuin äidinmaidossa tai maidot neljän ensimmäisen elinkuukauden aikana. Ruoka muut kuin maito on tarpeetonta ja voi olla vahingollista tuossa iässä.

Jos äiti on epävarma siitä, onko hänen rintaruokinnassa lapsi saa tarpeeksi maitoa, hän pitäisi kysyä hänen terveytensä kävijä tarkistaa, onko vauva kasvaa.

Jos ei, se voi olla tarpeen syöttää vauvaa useammin. Imettävien äitien tulee käyttää molemmat rinnat edistää niiden maidontuotannon. Kotisairaanhoidon olisi kuultava ennen kuin antaa vauvan mitään lisiä.

Vauvat ei voida syöttää lusikalla kunnes noin viisivuotiaana kuukautta. Ennen sitä, he vain voi imeä ja voi helposti siirtää huulten ja kielen yhdessä.

Ruokinta vauva vuotiaiden neljä-kuusikuukausi

Neljästä kuuteen kuukautta vauva voi alkaa antaa vähän kiinteää ruokaa lisäksi imetyksen tai maidot.

Hyviä elintarvikkeita aloittaa vauva ovat puuroa tehty jauhettu riisi, keitetyt perunamuusi porkkanaa, keitettyä perunamuusia, keitettyä tai soseena omena ja muussattu banaani.

Kun otetaan käyttöön uudenlainen ruokaa vauvan ruokavalio, tee se hitaasti ja vähän kerrallaan antamaan ruoansulatuskanavan aikaa sopeutua. Yksi teelusikallinen riittää ensimmäistä kertaa. Tämä voidaan nostaa asteittain viisikymmentäseitsemän yli kolme ruokalusikallista.

Jos vauva on hyvin nälkäinen, se ei välttämättä halua kokeilla uutta ruokaa - niin se on joskus parasta imettää ennen kuin yrittää uutta ruokaa. Anna aina muutaman päivän kuluttua tapahtui yrittää yhden uuden tyyppistä ruokaa ennen kuin esitellä seuraavaksi.

Vihannekset ja perunat on puhdistettava perusteellisesti tai kuoria ennen ne keitetään. Ruoka on keitetty tarpeeksi kauan se mash helposti. Jos ruoka on liian karkea, voit painaa sitä seulan.

Omenat voi olla keitettyä ja soseuttaa. Banaanit ovat helposti soseuttaa haarukalla.

Riisirouhe on saatavilla paketteja erityisesti tehty vauvojen rautaa jo lisätty. On laadittu resepti paketti. Parantaa makua, voit lisätä rintamaidon tai maitojauhetta. Säännöllinen täysmaitoa ei suositella vauvoille tässä vaiheessa, koska riski allergia.

Älä koskaan lisää suolaa vauvanruokaa, koska pienikin määrä suolaa voi häiritä vauvan suolatasapainon.

Jos vauva tekee kasvot tai sylkee ruokaa, kun maistamalla jotain uutta, tämä ei ole hälyttävä. Se ei tarkoita, vauva ei halua tätä uutta ruokaa. Se on vain vauvan tapa osoittaa, että se on kokemassa uutta tunne suussa.

Ruokinta vauva vuotiaiden kuusi-kahdeksankuukautta

Kuudelta kahdeksan kuukauden vauvat voivat nyt pureskella kunnolla.

Klo noin kahdeksan kuukautta vauva voi liikkua kielen puolelta toiselle ja sekoita ruokaa sylkeä. Vauva voi sitten alkaa pureskella Näkkileivän ja muita ruokia, ilman niitä voidaan soseuttaa tai soseutetun niin paljon.

Vauvat voivat silti edelleen rintaruokinnassa, kun nämä uudet elintarvikkeet käyttöön. Puuro ja maito ovat peruselintarvikkeita.

Puuro tehty ohra, kaura, vehnä, ruis ja hirssi - rauta-rikastettu, jos mahdollista - voidaan antaa kerran tai kahdesti päivässä. Vauva voi nyt alkaa opetella juomaan mukista. Vauvat pitäisi olla lehmänmaitoa ennen ikää 12 kuukautta, vähentää riskiä allergian.

Vauvan pitäisi olla enemmän kuin kolme neljäsosaa litraa maitotuotteita päivässä.

Vauva voi olla myös jogurttia.

Ruokinta vauva. ruoka tekevät vauva kasvaa.
Ruokinta vauva. Ruoka tekevät vauva kasvaa.

Perunamuusia, porkkanaa, parsakaalia, kukkakaalia, maissi ja herneet ovat kaikki hyviä. Soseuta omenat, päärynät ja banaanit, sekoitetaan sokeriton mustaherukkamehun ja omenamehua, ovat asianmukaisia ​​hedelmiä vauva. Rasvojen, voit käyttää ruokaöljyä tai voita, mutta ei margariinia.

Ruokinta vauva vuotiaiden 8-12 kuukautta

Lapsi voi nyt syödä lähes mitä tahansa terveellistä ruokaa (jos se ei sisällä paljon suolaa), ja se voi lähes syödä samoja elintarvikkeita kuin muun perheen.

Vanhempi vauva voi nyt myös alkaa käyttää kuppi ja lusikka itseään (mutta se on sotkuinen!).

Ei ole enää mitään tarvetta mash up ruokaa hienovaraisesti kuin ennen. Se on hyvä mash ruokaa haarukalla tai leikkaa se pieniksi paloiksi. Mutta lapsi pitäisi nyt tottua pureskelua ja nielemistä karkeampaa ruokaa. Edistää suun tällä tavalla myös auttaa kehittämään lapsen kielitaitoa.

Tässä iässä lapsi voi antaa lihaa, kalaa, munia, leipää ja appelsiineja.

Valmistettua aterioita, ja paketteja tai säilykkeet, jotka sisältävät paljon suolaa ja sokeria ei saa antaa pienille lapsille.

Lapsen tulisi jatkaa juomista koko täysmaitoa, ei vähärasvainen tai rasvaton maito, koska he tarvitsevat rasvaa niiden jatkuvaa kehittämistä.

Makeiset ja makea ruoka pilaa lapsen hampaat, aloittaa huonot ruokailutottumukset ja asettaa lapsen riski aliravitsemukseen. Jos vanhemmat haluavat parantaa makua lapsen puuroa, he voivat käyttää perunamuusi omenoita tai sokeritonta mustaherukkamehun.

Lapsi tarvitsee aikaa sopeutua monia erilaisia ​​ruokia ja on tottua syömään erilaisia ​​hyvää ruokaa.

Vitamiinit

Terveystieto suosittaa, että kaikki lapset kuudesta kuukaudesta viiteen ikävuoteen pitäisi saada tippaa sisältävät vitamiineja, C ja D.

Vauvat, jotka ovat hyviä syövillä todennäköisesti tarvitse näitä ylimääräisiä vitamiineja, jos he saavat monipuolista ruokavaliota.

Jotkut vauvat ehkä pudotusta ikäisenä, jos he syntyivät ennenaikaisesti tai jos he saavat vähän kesä auringonvalo.

Halpaa tippaa sisältävät vitamiineja, C ja D olisi oltava saatavilla neuvoloissa. Ne ovat käytettävissä ilmaiseksi alle viisi vuotta vanha perheissä toimeentulotuen, tai työnhakijoiden avustus.