Ectena

Kannabis raskauden aikana

Kysymys

Olen säännöllinen kannabiksen käyttäjä ja minun saanti on yleensä kielletty.

Olen myös vanhempi ammatti ja se ei vaikuta minuun niin pahasti kuin kollegani, jotka juovat liikaa.

Jos ja kun olen raskaaksi, aion luopua tupakoinnista välittömästi sekä alkoholia.

Onko se ok syödä tai juoda kannabista kakkuja tai teetä kun olet raskaana tai se vahingoittaa sikiötä samalla tavalla, että tupakointi tekee?

Lisäksi voit juoda alkoholia ollenkaan raskauden aikana?

Vastata

On aina parempi välttää huumeita minkäänlaista aikana käsitys ja raskaus, ja siksi se olisi parasta välttää kannabiksen missään muodossa, kun olet raskaana.

Kun sikiö on herkimpiä tekijöistä on peräisin 4. kunnes 12. viikolla.

On hyvä, että aiot lopettaa tupakointi kun olet raskaana.

Riskejä savukkeiden ja kannabiksen terveydelle ovat erilaisia. Jos poltat kannabista, sekoittamalla se tupakka, sinun altistaa itsesi riskit sekä tupakan ja kannabiksen.

Riskit tupakka ovat pääasiassa omaan verenkiertojärjestelmän lisääntynyt riski saada veritulppa, sydänsairaus ja aivohalvauksia.

Tämä riski on esitetty, kun käytät myös ehkäisypillereitä, vaikka yleisesti naiset ovat vähemmän sydänsairauksien riskiä kuin miehet.

Raskauden aikana on selvää näyttöä siitä, että lapsilla, joiden äidit, jotka tupakoivat ovat vaarassa kasvun hidastumista ja muita ongelmia.

Riskejä kannabiksen käytöstä johtuvat pääasiassa siitä, että aktiiviset ainesosat kerääntyä rasvakudokseen, joka sisältää aivoissa.

Suurimmat riskit näyttävät olevan lasku energiaa ja motivaatiota, ja lisääntynyt riski masennukseen.

Niissä, jotka ovat alttiita psykoottisia sairauksia, kun ajattelu on häiriintynyt, kannabiksen lisää riskiä psykoosijakson.

On vain vähän tietoja, jotka koskevat vaikutuksia vauvaan, kun äidit käyttävät kannabista raskauden aikana. Vaikka ei tiedetä olevan kiistatta haitallisia, ei ole näyttöä siitä, että se on turvallista.

On jatkuvaa keskustelua siitä, mitä tarkoittaa turvallista rajaa alkoholin raskauden aikana.

Jotkut asiantuntijat uskovat, että alkoholia tulisi välttää kokonaan kolmen ensimmäisen kuukauden aikana. Toiset uskovat, että yksi tai kaksi juomia silloin tällöin, mutta mieluiten joka päivä, on hieno.

Ei ole epäilystäkään siitä, että liiallinen juominen liittyy poikkeavuuksia vauva, mutta ei ole näyttöä siitä, että juominen pieni määrä raskauden aikana on haitallista.