Ectena

Mitä voin tehdä utaretulehduksen?

Kysymys

Olen joskus kärsivät utaretulehdus (kolme kertaa viimeisen 10 vuoden aikana). En ole koskaan ollut lapsia.

Minulla on ollut tämä ehto uudelleen viimeisten 10 päivän aikana. Aikaisemmin olen saanut antibiootteja, mutta ei mitään mitä voin tehdä itse?

Vastata

Olen pahoillani kuulla uusimmat bout utaretulehduksen. Näyttää siltä, ​​että olet ollut hyvin epäonninen tähän.

Yleensä utaretulehduksen esiintyy seurauksena bakteeri-infektio, yleisimmin kautta nännin aikana imetyksen. Tämä ei selvästikään ole tekijä, koska et ole koskaan ollut lapsia.

Utaretulehdus voi myös tapahtua seurauksena hormonaaliset vaihtelut veressä, joka voi yli-stimuloida rintojen kudosta.

Äkillinen korkea naissukuhormoni (estrogeeni) voi aiheuttaa nesteen kertymistä elimistöön ja tulehdusta sisällä rintojen kudosta, joka aiheuttaa arkuutta ja kasautumisen utaretulehduksen.

Ellei on kuuma ja punainen kuitenkin tai nänni purkautuu, antibiootteja ei voi olla tarpeen, jos ei ole bakteeri-infektio.

Paras lähestymistapa saattaa olla helpottaa epämukavuutta lievä kipulääke tai kuuma haude rinnassa edistää verenkiertoa, ja määrätä lievä diureetti päästä eroon nesteen kertymistä.

Joskus valvoa hormonaaliset vaihtelut ottamalla pilleri tai ottamalla käyttöön fytoestrogeenien osaksi ruokavaliota (kuten ottamalla ylimääräisiä soijaa, palkokasveja tai flaxseeds) voi estää utaretulehduksen palaavat.

On suositeltavaa nähdä lääkärin niin hän voi tutkia rintoja ja mitkä lähestymistapa on sopivin.