Ectena

Imuvac (influenssarokotteen)


Pääasiallinen käyttötapa Vaikuttava aine Valmistaja
Ehkäisy flunssa Inaktivoitu influenssavirus Abbott Healthcare

Miten se toimii?

Imuvac on rokote kausi-influenssaa vastaan ​​(influenssa). Se toimii provosoi kehon immuunivastetta influenssaviruksen, ilman todella aiheuttaa sairauden.

Kun keho altistuu ulkomaisten organismien, kuten virukset ja bakteerit, immuunijärjestelmä tuottaa vasta-aineita niitä vastaan. Vasta-aineet auttavat elimistöä tunnistamaan ja tappaa ulkomaisten organismien. Ne sitten jää elimistöön suojaamaan kehoa tulevien tartuntojen kanssa saman organismin. Tätä kutsutaan aktiivisen immuniteetin.

Immuunijärjestelmä tuottaa erilaisia ​​vasta-aineita jokaisen ulkomaisen organismin se kohtaa. Tämä vahvistetaan allas vasta-aineita, joka auttaa suojaamaan elimistöä erilaisia ​​sairauksia.

Rokotteet sisältävät otteita tai inaktivoitu muotoja bakteereita tai viruksia, jotka aiheuttavat taudin. Nämä muuttuneet muodot organismien stimuloivat immuunijärjestelmää tuottamaan vasta-aineita niitä vastaan, mutta eivät itse aiheuttaa taudin itse. Tuottamat vasta-aineet jäävät kehoon niin, että jos organismi on kohdannut luonnollisesti, immuunijärjestelmä voi tunnistaa sen ja hyökätä sitä, mikä estää sen aiheuttaa tautia.

Kukin virus tai bakteeri stimuloi immuunijärjestelmää tuottamaan tietyn tyyppisen vasta-aineen. Tämä tarkoittaa sitä, että eri rokotteita estämiseksi tarvitaan eri sairauksiin.

Influenssarokotteita stimuloivat immuunijärjestelmää tuottamaan vasta-aineita virusta, joka aiheuttaa flunssan. Influenssavirus on kuitenkin jatkuvasti muuttuva rakenne (muuntuva). Tämä tarkoittaa sitä, että joka vuosi eri rokote, joka sisältää eri viruskantojen tarvitaan. Kaikki merkit tämän vuoden influenssarokote sisältää kolme eri kantoja influenssaviruksen että on todettu Maailman terveysjärjestön ja EU olevan vallalla 2012-2013 kausi. Nämä ovat H1N1 influenssa, H3N2 influenssa A-ja influenssa B.

Influenssarokotuksen pitäisi toistaa joka vuosi ennen flunssa kauden mukaan hyväksytyn rokotteen. Suojan influenssaa vastaan ​​tapahtuu yleensä kahden tai kolmen viikon kuluttua rokotuksesta, ja pitkä suoja vaihtelee, mutta kestää yleensä 6-12 kuukautta.

Mihin sitä käytetään?

 • Ehkäisy kausi-influenssasta (influenssa) aikuisilla ja lapsilla vähintään kuuden kuukauden ja yli.

Kausi-influenssarokotteen suositellaan henkilöille, jotka pyörittävät lisääntynyt riski saada komplikaatioita, kuten keuhkokuume tai parhaillaan sairaalaan, jos he saavat flunssa.

Nämä ihmiset ovat ne yli 65-vuotiaille, asuvat pitkäaikaista oleskelua hoitokotien, raskaana oleville naisille ja kaikille yli kuuden kuukauden iässä yksi tai useampi seuraavista ehdoista: krooninen keuhkosairaus, kuten astma, krooninen munuaisten, maksan, sydän-tai neurologinen sairaus, diabetes, HIV-infektio tai kilpirauhasen immuunijärjestelmän joko sairauden tai hoidon. Ihmiset, jotka asuvat jonkun kanssa, joka on underactive immuunijärjestelmä on myös suositeltavaa olla influenssarokotteen, koska ovat huoltajien ja terveydenhuollon työntekijöille, jotka osallistuvat suoraan potilaiden hoitoa.

Department of Health on myös suositellut, että vuotiaille lapsille kaksi-17-vuotiaat, jotka ovat muuten terveitä olisi sisällytettävä flunssa rokotusohjelmaan. Kuitenkin, ei tule kapasiteettia laajentaa ohjelmaa kaikille lapsille vuoteen 2014 aikaisintaan. Lasten annetaan uusi rokote nimeltä Fluenz, jota hallinnoi nenäsumute.

Miten se annetaan?

Rokote annetaan vuosittain ennen flunssa kauden (paras aika saada se on syyskuusta marraskuun alussa).

Aikuisille ja vanhemmille lapsille rokote annetaan yleensä yhtenä pistoksena lihakseen olkavarteen. Imeväisille ja pienille lapsille reisi on ensisijainen sivusto.

Rokote voidaan antaa myös ihon alle (ihonalaisesti).

Vuotiaille lapsille kuuden kuukauden yhdeksän vuotta, jotka eivät ole aiemmin rokotettu influenssaa tulisi antaa toinen annos rokotetta vähintään neljän viikon kuluttua ensimmäisestä rokotuksesta. Lapset, jotka ovat aiemmin influenssarokotteen tarvitsevat vain yhden annoksen.

Varoitus!

 • Tämä rokote suojaa vain flunssa aiheuttamia kantoja influenssaviruksen, jotka liittyvät läheisesti kuin löytyy rokotteen. Se ei estä flunssan kaltaisia ​​sairauksia aiheuttaneet muut bakteereita.
 • Ihmiset, joilla on kilpirauhasen immuunijärjestelmä, joka johtuu esimerkiksi geneettisestä viasta, sairaus, kuten HIV-infektion tai hoidon immuunisalpaajien kuten kemoterapiaa, korkea-annos kortikosteroideja tai immunosuppressanttien käytetty esimerkiksi jälkeen elinsiirto, voi tuota riittävä määrä vasta vastauksena tätä rokotetta. Tämän seurauksena, rokote saattaa olla vähemmän tehokkaita nämä ihmiset. Keskustele asiasta lääkärisi kanssa.

Ei saa käyttää

 • Henkilöt, joilla on kuumeinen sairaus tai infektio. (Rokote olisi lykättävä, kunnes talteenoton jälkeen).
 • Ihmiset, jotka on aiemmin ollut vakava allerginen reaktio (anafylaksia tai vaikea astmakohtaus) munien tai kanan proteiinille.
 • Ihmiset, jotka on aiemmin ollut vakava allerginen reaktio (anafylaksia) ja antibiootti gentamisiinille.
 • Ihmiset, jotka on aiemmin ollut vakava allerginen reaktio (anafylaksia) formaldehydi, setyylitrimetyyliammoniumbromidille tai polysorbaatti 80.
 • Tämä rokote ei suositella alle kuuden kuukauden ikäisiä, koska sen turvallisuutta ja tehoa ei ole tutkittu tässä ikäryhmässä.

Tätä rokotetta ei saa käyttää, jos olet allerginen jollekin tai sen ainesosia. Kerro lääkärillesi tai apteekkiin, jos olet aiemmin kokenut tällaista allergia. Jos sinusta tuntuu, olet saanut allergisen reaktion jälkeen ottaa tätä rokotetta, kerro heti lääkärillesi tai apteekkiin.

Raskaus ja imetys

Tiettyjä rokotteita ei saa käyttää raskauden tai imetyksen. Muitakin rokotteiden voidaan turvallisesti käyttää raskauden tai imetyksen tarjoaa hyöty äidille ole suurempi kuin riski sikiölle. Kerro aina lääkärillesi, jos olet raskaana tai suunnittelet raskautta, ennen kuin mitään rokotetta.

 • Tiedossa ei ole haitallisia vaikutuksia, kun rokote annetaan raskaana oleville naisille. Influenssarokotukset suositellaan kaikille raskaana oleville naisille.
 • Tiedossa ei ole haitallisia vaikutuksia, kun tätä rokotetta annetaan imettäville äideille.

Sivuvaikutukset

Rokotteet ja niiden mahdolliset haittavaikutukset voivat vaikuttaa yksittäisten ihmisten eri tavoin. Seuraavassa on joitakin sivuvaikutuksia, joiden tiedetään liittyvän tätä rokotetta. Vain koska sivuvaikutus tässä sanotaan ei tarkoita, että kaikki ihmiset, joilla tätä rokotetta kokevat, että tai sivuvaikutus.

Tämä rokote ei sisällä eläviä viruksia, eikä voi aiheuttaa influenssaa.

Yleiset (harvemmalla kuin 1: llä 10 ja 1 100: sta)

 • Päänsärky.
 • Hikoilu.
 • Kipu lihaksissa ja nivelissä.
 • Kuume (kuume).
 • Yleinen huonovointisuus (pahoinvointi).
 • Shivering.
 • Väsymys.
 • Kipu, turvotus, punoitus ja ihon kovettuminen pistoskohdassa.
 • Mustelmat injektiokohdassa.

Nämä reaktiot johtuvat immuunijärjestelmän vastaa rokotteen ja eivät ole flunssa. Ne häviävät yleensä yhden tai kahden päivän kuluessa ilman hoitoa.

Haittavaikutukset on raportoitu markkinoille tulon jälkeen. Taajuus näistä haittavaikutuksista ei tunneta.

 • Imusolmukkeiden turpoaminen.
 • Ihottuma tai kutina.
 • Allerginen reaktio aktiivista ainesosaa.
 • Pistely (parestesia).
 • Kohtauksia (kouristuksia).
 • Neurologiset häiriöt, kuten aivo-ja tulehdus.
 • Verisuonitulehdus (vaskuliitti).
 • Tilapäinen väheneminen verihiutaleiden määrää veressä (trombosytopenia).

Yllä mainittuja haittavaikutuksia ei välttämättä ole kaikkia haittavaikutuksia raportoitu rokotteen valmistaja. Lisätietoja muista mahdollisista riskeistä tämän rokotteen, lue tiedot rokotteella tai ota yhteys lääkäriin tai apteekkiin.

Miten tämä rokote vaikuttaa muiden lääkkeiden?

Tämä rokote ei tiedetä vaikuttavan muihin lääkkeisiin.

Kuitenkin ihmiset lääkkeitä, jotka tukahduttaa toimintaa immuunijärjestelmää, esimerkiksi kemoterapiaa, korkea-annos kortikosteroideja tai immunosuppressanttien käytettäviksi elinsiirto, ei tuota riittäviä määriä vasta vastauksena tätä rokotetta. Tämän seurauksena, rokote saattaa olla vähemmän tehokkaita nämä ihmiset. Jos käytät jotakin näistä lääkkeistä, keskustele asiasta lääkärisi kanssa.

Tämä rokote voidaan antaa samanaikaisesti muiden rokotteiden kanssa, mutta jos näin on, rokotteet annetaan eri raajoihin.

Muut kausi-influenssarokotukset