Ectena

Onko tämä reaktio UV?

Kysymys

Viime kesänä olen kärsinyt paljon, mitä ajattelin oli lämpöihottuma. Nyt se on alkanut uudelleen.

Löysin tänään, että iho voi olla herkempi UV-säteiltä, ​​jos olet pilleri. Onko mahdollista, että tämä reaktio ei ole lämpöihottuma mutta reaktio UV?

Vastata

On mahdollista, saatat olla kärsivät reaktiota UV "( valoherkkyys ). Auringonvalo sisältää sekä tavallisia näkyvän valon ja lyhyempiä näkymätön valonsäteitä kutsutaan ultravioletti (UV) säteilyä.

Jotkut ihmiset ovat erittäin herkkiä UV, joka on jaettu UVB (lyhyt aallonpituus säteitä polttaa ja tan) ja UVA (aallonpituus rusketuksen säteet).

Herkkyys voi olla yksi sellainen auringonvalo (eli ainoastaan ​​UVB, UVA-tai näkyvä valo) tai laajemman säteilyä.

Yleisin valoherkkyys on UVA.

Valoherkkyys tapahtuu monista eri syistä. Jotkut tunnettuja syitä ovat:

  • Määrätty tai itsehallinnollinen lääkkeitä.
  • Kemikaaleja.
  • Tuoksuja.
  • Kasviperäisiä aineita iholle.
  • Porfyria harvinainen aineenvaihduntasairaus.
  • Autoimmuunisairaus (itse-allergia) lupus erythematosus.

Valitettavasti monet potilaat syy on tuntematon.

Tarvittaessa phototests kuitenkaan voi vahvistaa diagnoosin - keinovaloa useista eri lähteistä paistoi pieni ihoalueille onko ihottuma (jos sellainen on) voidaan toistaa, tai jos auringonpolttama tapahtuu helpommin kuin odotettiin.

Valoherkkyys ajatellaan indusoituvan kosketuksiin tiettyjen kohdetta voidaan testata photopatch testejä.

Liima laastaria sisältää tunnettuja valolle materiaaleja sovelletaan yläselän, poistaa kahden päivän kuluttua, ja valo paistoi alue, joka sitten uudelleen kaksi päivää myöhemmin arvioida vastauksen.

Sen lisäksi hallinnointi mitään perussairauksia, ydinajatuksena hoito on suojakerroin ja auringon välttäminen millä tahansa keinoin.

Suosittelen, että maksat käynti lääkärin sulkea pois kaikki niihin liittyvät ehdot ja kysyä, jos he olisivat ystävällisesti ohjata sinut konsultti ihotautilääkäri edelleen arviointia ja neuvoja.