Ectena

Mitä suosittelette ihon leimahduksia?

Kysymys

Olen ollut leikkauksessa minun sivuonteloiden viisi vuotta sitten ja se jätti minut punaista näköinen nenä, joka leimahtaa ajoittain. Joskus paikkoja puhjeta samoin.

Otan Oksitetrasykliini, voisitteko suositella vaihtoehtoista hoitoa, kuten leimahduksia ovat jättäneet minut ihovaurioita.

Vastata

Kuvauksen mukaan olet ehkä ruusufinni, tämä ei olisi toimintaan liittyviä nenääsi, mutta se on hyvin tunnustettu ihosairaus, joka on huippu esiintyvyys ihmisiä noin 40-vuotias.

Ei voi olla pitkä historia huuhtelu tai kasvojen punoitus vastauksena lämpöä, mausteisia ruokia tai alkoholia.

Tyypillisesti täplät ovat symmetriset kasvot ja mukana posket, leuka, otsa ja nenä.

Olet jo antibioottikuurin kolme kuukautta, ja jos tämä oli hyödyllinen, se olisi erittäin järkevää toistaa tätä, tai jopa ottaa pieni annos kausi jatkuu pidempään.

Joskus, paikallisesti Metronidatsoli geelin tai kerman kahdesti päivässä on erittäin tehokas. Vaihtoehto voi olla ajankohtainen erytromysiini geeliä.

Suullinen antibiootit kuten tetrasykliini tai minocycline ja doksisykliini ovat usein määrätty, mutta jotkut näistä ovat "fototoksisia", rajoittaen näin suvaitsevaisuutta auringolle altistumisen.

Suullinen isotretinoiini on vaihtoehto henkilöille, joilla on vaikea sairaus, joka ei vastaa antibiootit (tämä on käytettävissä vain sairaalassa UK).

Koska olet suuresti huolissaan ruusufinni, on suositeltavaa, voit käydä lääkärin uudelleen ja pyytää jatkokäsittelyyn. Tähän voi kuulua lähetteet ihotautilääkäri.