Ectena

Ametop geeli (tetrakaiini)


Pääasiallinen käyttötapa Vaikuttava aine Valmistaja
Paikallispuudutus Tetrakaiini S & N Terveydenhuolto

Miten se toimii?

Ametop geeli sisältää vaikuttavana aineena tetrakaiini (aiemmin tunnettu nimellä amethocaine in UK), joka on eräänlainen lääketieteen kutsutaan puudute.

Sitä käytetään tunnoton ihoalueelle, jossa neula aiotaan asetetaan suoneen. Tämä voisi olla kuten annettaessa laskimoon, talteen verta laboratoriokokeita tai lisäämällä kanyyli suoneen. (Kanyyli on pieni putki, joka työnnetään suoneen adminster laskimoon nesteitä tai lääkkeitä, tai ottaa verinäytteitä kautta.) Nämä menettelyt ovat mahdollisesti kivuliasta.

Kipu johtuu stimulaation kipureseptoreiden päissä hermoja. Stimulaatio aiheuttaa natriumin syöttää hermo loppu, joka aiheuttaa sähköisen signaalin kerääntyä hermo. Kun tämä sähköinen signaali on tarpeeksi suuri, se kulkee pitkin hermo aivoihin, jossa signaali tulkitaan kipua.

Tetrakaiini toimii tilapäisesti estää tämän reitin kipusignaalien hermoja pitkin. Se tekee tämän estämällä natriumin syöttämällä hermo päättyy sivustolla kipua. Tämä estää sähköisen signaalin rakentaa ja kulkee pitkin hermosyiden aivoihin.

Kun Ametop geeliä levitetään iholle, tetrakaiini estää kipusignaalien kulkee kyseisen alueen aivoihin ja siten numbs ihoa. Tämä tarkoittaa sitä, neula voidaan asetetaan suoneen kipua aiheuttamatta.

Mihin sitä käytetään?

Miten sitä käytetään?

 • Sisältö yksi putki Ametop geeliä levitetään keskustaan ​​alue on nukutettiin ja peitetään ilmatiiviisti kastiketta. Yksi putki riittää kattamaan ja tunnoton ihoalue mittaus 30cm 2 (esim. 5cm by 6cm). Et välttämättä tarvitse turruttaa niin suuri alue vauvoilla tai pikkulapsilla.
 • Jos tiedetään, että pääsy suoneen voi olla vaikeaa, lääkäri tai hoitaja saattaa suositella puuduttaa useampia sivustoja ennen menettelyn. Jos näin on enintään seuraavat annokset sovelletaan:
  • Aikuiset (myös vanhukset) ja yli viiden vuoden aikana enintään viisi putkia voidaan soveltaa eri kohtiin samanaikaisesti.
  • Vuotiaille lapsille yli kuukauden ja alle viisi vuotta: enintään yksi putki olisi sovellettava kerta, mutta tämä voidaan jakaa yli eri kohtaan.
 • Pese kädet geelin levityksen jälkeen, ellei kätesi ovat alue on murheen.
 • Geeliä tulee 30 minuuttia ennen suoneen tai ottaminen verinäytteen. Sitä olisi sovellettava 45 minuuttia ennen kanylointi. Geeli sitten pyyhkiä sideharso moppi.
 • Puuduttavaa vaikutusta Ametop geeli kestää yleensä neljästä kuuteen tuntia sen jälkeen 30-45 minuutin sovelluksen. Tarvittaessa geeli voidaan levittää uudelleen sen jälkeen, kun vähintään viisi tuntia. Tässä tapauksessa putkien kokonaismäärästä käytetään 24 tunnin aikana ei saa ylittää seitsemän aikuista ja kaksi lasta.

Varoitus!

 • Tämä geeli on ulkoiseen käyttöön vain iholla. Sitä ei saa ottaa suun kautta.
 • Geeliä vain ehjälle terveelle iholle. Älä levitä se rikki tai tulehtunut iho.
 • Vältä geelin silmät, nenän, korvat, suu, peräaukon tai sukupuolielinten.
 • Älä jätä geeliä iholla pidempään kuin 30-45 minuuttia.

Käytä varoen

Ei saa käyttää

 • Ihmiset allerginen puudutteita.
 • Täysiaikainen vauvoja alle yhden kuukauden iästä lähtien.
 • Keskosille. (Tämä geeliä ei saa käyttää ennen kuin vauva on vähintään kuukauden kuluttua odotettavissa toimituspäivä (44 raskausviikkoa).
 • Sinun ei pitäisi soveltaa geeliä leikkaukset, hankaumat tai haavoja, tai alueilla, joilla iho on vaurioitunut tai tulehtunut. Älä levitä geeliä tai lähellä silmiä tai nenän, korvat, suu, peräaukon tai sukupuolielinten.

Tätä lääkettä ei saa käyttää, jos olet allerginen jollekin tai sen ainesosia. Kerro lääkärillesi tai apteekkiin, jos olet aiemmin kokenut tällaista allergia. Jos sinusta tuntuu, olet saanut allergisen reaktion, lopeta tämän lääkkeen käyttö ja kerro heti lääkärillesi tai apteekkiin.

Raskaus ja imetys

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää aikana raskauden tai imetyksen. Muitakin lääkkeitä voidaan turvallisesti käyttää raskauden tai imetyksen tarjoaa hyöty äidille ole suurempi kuin riski sikiölle. Kerro aina lääkärillesi, jos olet raskaana tai suunnittelet raskautta, ennen minkään lääkkeen käyttöä.

 • Tämä lääke ei ole erityisesti tutkittu raskaana olevilla naisilla, mutta se on yleisesti käytetty jo useita vuosia ilman näkyvää sairas seurauksena. Se ei todennäköisesti ole haitallisia, jos niitä käytetään ohjeiden raskauden aikana. Kysy lääkäriltä lisää neuvoja.
 • Kun iholle tätä lääkettä ei todennäköisesti ole haitallisia hoitotyön vauvan, niin kauan kuin sitä ei sovelleta tai lähellä rinnat. Kuitenkin valmistaja ei suosittele tätä lääkettä imetyksen aikana. Hakeudu edelleen lääkärin neuvoa lääkäriltä.

Sivuvaikutukset

Lääkkeet ja niiden mahdolliset haittavaikutukset voivat vaikuttaa yksittäisten ihmisten eri tavoin. Seuraavassa on joitakin sivuvaikutuksia, joiden tiedetään liittyvän tätä lääkettä. Vain koska sivuvaikutus tässä sanotaan, se ei tarkoita, että kaikki ihmiset käyttävät tätä lääkettä kokevat, että tai sivuvaikutus.

 • Ihon punoitus hoidetulla alueella laajenemisesta johtuva pienten verisuonten (punoitus).
 • Turvotus (turvotus), ihon hoidetulla alueella.
 • Kutinaa hoidetulla alueella.
 • Ihorakkulat paikalla hakemuksen voi esiintyä hyvin harvoin. Jos näin tapahtuu, geeli tulee poistaa iholta.

Yllä mainittuja haittavaikutuksia ei välttämättä ole kaikkia haittavaikutuksia raportoitu lääkkeen valmistaja. Lisätietoja muista mahdollisista riskeistä tätä lääkettä, lue tiedot lääkkeen kanssa tai ota yhteys lääkäriin tai apteekkiin.

Miten tämä lääke vaikuttaa muiden lääkkeiden?

Tämä lääke ei tiedetä vaikuttavan muihin lääkkeisiin.

Muita lääkkeitä, jotka sisältävät samaa vaikuttavaa ainetta

Minims tetrakaiinivetykloridi