Ectena

Miten voin välttää säteilyä?

Kysymys

Olen viime aikoina ollut lumpectomy kirurgian varhaisessa vaiheessa yksi rintasyöpä.

Ei imusolmuke osallistumista, ja alle sentin kokoisia. Se oli estrogeenin vastaanottavainen.

Kysymykseni on, miten voin välttää säteilyä? Onko mitään, voin suojella itseäni haitallisia vaikutuksia se?

Säteily aiheuttaa syöpää, ja koko periaate ei ole järkeä minulle.

Lisäksi minulla on vain yksi munasarja, ja olen harkitsee ottaa se pois, sen sijaan tamoksifeenia viiden vuoden ajan. Onko se hyvä vai huono idea? Se veisi minut välittömästi vaihdevuodet.

Onko mitään, luonnon tai lääkkeiden, että voisin ottaa lievittää oireita, että koska ERT on pois?

Vastata

Olen pahoillani sinulla on ollut huoli tämän rintojen ongelma, mutta se kuulostaa lupaavalta ja toivon, sinulla on erinomainen tulos.

Ensinnäkin haluan yrittää lievittää huolesi säteilyä. Jos lääkärit neuvovat sinua on tämä, he tekevät niin vähentää entisestään mahdollisuuksia toistumisen, ja sinulla olisi miettiä tarkasti ei ole sitä.

Vaikka onkin totta, että satunnainen ja hallitsematon säteily voi aiheuttaa syöpää, kun sitä käytetään lääketieteellisessä ympäristössä säteilyannosten ovat hyvin tarkkaan laskettu, jotta ne eivät vahingoita mitään, mutta sairaan kudoksen, joka on tuhoutunut.

Syöpäkudoksen on jakamalla nopeasti, ja nämä solut ovat paljon herkempiä säteilyn - jota käytetään tässä tappaa syöpäsolut - kuin ovat normaalit solut ympäröivän tahansa syöpä, joka ei vahingoitu.

Aivan yhtä tärkeää, säteily voidaan suunnata tarkasti ja palkit, jotka keskittyvät vain alue, joka haluat hoitaa, ja niin ei vaikuta muihin kehon alueille.

Läheiset tärkeää rakenteet voivat myös olla suojattu, jos on tarpeen. Yhteensä annos ei riitä aiheuttaa syöpää muualla elimistössä.

Uskon, että vaikutukset ottaa munasarjasta poistettu on todennäköisesti enemmän dramaattinen kuin tamoksifeenia.

En ole asiantuntija solunsalpaajahoitoa, ja ehdotan, että keskustelet edelleen asiantuntijan kanssa.

Kuten voit selvästi ymmärtää, et voi ottaa estrogeenin torjua vaikutuksia vaihdevuodet, että se indusoi, mutta on olemassa joitakin lääkkeitä, joita voidaan käyttää lievittää oireita kuten kuumia aaltoja, joita saattaa ilmetä.