Ectena

Vauvat pitäisi aina nukkua heidän selkänsä

Mitä väliä sillä on, onko vauva nukkuu sen vatsaan tai sen takaisin?

Jos vauva on terve, se pitäisi nukkua selällään.

Viimeaikainen tutkimus on osoittanut, että on olemassa yhteys nukkumatyyli vauvojen ja kätkytkuoleman. Riski kätkytkuoleman vähenee huomattavasti, jos vauva nukkuu selällään.

Ensimmäinen tutkimus aiheesta tehtiin Uudessa-Seelannissa, ja sen jälkeen vastaavia tutkimuksia on tehty muissa maissa samat tulokset.

Voiko vauva nukkumaan kyljellään?

Anna vauvan nukkua kyljellään on turvallisempaa kuin antaa sen nukkua sen vatsaan. Mutta viimeisimmät tutkimukset osoittavat, että kanta ei ole yhtä turvallista vauvalle nukkuu selällään.

Mitä jos vauva on sairas nukkuessaan selällään?

Lääkärit käyttää uskoa, että jos vauva nukkui sen takaisin, se olisi vaarallista, jos se oksensi. Ajateltiin, että vauva saattaa tukehtua, koska se ei ollut tarpeeksi voimaa kääntää päälaelleen.

Kuitenkin vauvat nukkuu selällään ole vaikeuksia kääntävät päänsä, jos he sairaita.

Vaara oksentelu oli tärkein peruste vauva nukkumaan sen vatsaan, mutta se on enemmän vaarallista antaa vauvan nukkua tässä asennossa.

Miksi se on turvallisempaa vauva nukkumaan selällään?

Kukaan ei aivan tiedä miksi se on turvallisempaa vauva nukkumaan selällään eikä sen masu. On olemassa useita teorioita.

Yksi teoria on, että vauva nukkuu sen maha voidaan maannut sen kasvot niin lähellä arkkia, että se pitää hengittää samaa ilmaa ja ei saa tarpeeksi happea.

Toinen mahdollisuus on, että vauva voi tukehtua, kun nukkuva hänen vatsa patja on liian pehmeä ja tuottoisia. On todettu tapauksia tämä tapahtuu vauvoille veteen vuodepaikkaa. Joten, vauvat pitäisi koskaan nukkua vesisänky.

Kolmas teoria on, että se on vaarallista vauva makaa sen kasvot vasten patja, joka voi sisältää mikrobeja, jotka voivat häiritä vauvan hengitys.

Kukaan ei ole vielä ratkaistu mysteeri kätkytkuoleman. Tänään tiedämme vain, että tapauksia kätkytkuoleman ovat laskeneet huomattavasti, sillä lääkärit suositteli, että vauvat nukkuvat selässään.

Mitä tehdä kun vauva alkaa kaatuminen itse

Kun vauva on kasvanut tarpeeksi vanha aloittaa kaatuminen itse sängyssä, vain työntää se sen takaisin. Mutta älä huoli, jos ne kääntää myöhemmin. Ei ole tarvetta kääntää vauvan takaisin yli yön aikana.

Mikäli kaikki vauvat nukkuvat selässään?

Jos vauva on terve, se pitäisi nukkua selällään.

Kun kyseessä on vauvojen tiettyjen sairauksien, on suositeltavaa, että vauva pitäisi nukkua sen vatsaan. Jos vauva kärsii näitä tauteja, lääkäri neuvoo vanhempia, jotka asentoon vauvan pitäisi nukkua sisään

Miten saada vauvan sänky turvallinen

On suositeltavaa, että vauva nukkuu yritys patja, eikä yksi, joka on liian pehmeä.

Sänky on oltava vakaa ja petin pohjalle olisi tehty yhdestä vankka pala materiaalia eikä säleitä. Palkit puolella sängyn pitäisi olla enintään 6,5 cm toisistaan, joten vauva voi juuttua päästään kiinni. Puolin ja päät sängyn tulisi olla vähintään 60cm korkea, joten vauva ei voi ryömiä tai kiivetä pois.

Vauvat pitäisi aina nukkua selässään. Mitä väliä sillä on, onko vauva nukkuu sen vatsaan tai sen takaisin?
Vauvat pitäisi aina nukkua selässään. Mitä väliä sillä on, onko vauva nukkuu sen vatsaan tai sen takaisin?

Vanhempien ei pitäisi laittaa kännykkää, leikkikaluja tai muita esineitä sängyssä, että vauva voi tarttua sisään Älä täytä sänky, jossa on paljon pehmoleluja, joko. Älä peitä patja tahansa muovipinnalla koska tämä voi aiheuttaa tukehtumisen. Vauvan tyyny on kevyt ja sopivan kokoinen vauva. Tuck kannet niin, että ne tulevat vain puoliväliin pinnasänky ja voi toimia ja yli vauvan pään.

Älä anna vauva on aikuinen tyyny. Tämä luo tukehtumisvaaran ja ei ole hyväksi lapsen selälle.

Huone, jossa vauva nukkuu ei saa olla liian kuuma. Lämpötila 16-20 ° C riittää. Kesällä, varmista, että vauva ei ole yli-pukeutunut, ja olla erityisen varovainen, jos vauva on kuumetta.

Mitä muuta voit tehdä, jotta vauva nukkua mahdollisimman turvallisesti?

On todistettu, että riski kätkytkuoleman on suurempi, jos vanhemmat tupakoivat.

Tupakointi on yksi tärkeimmistä tekijöistä liittyy kätkytkuoleman. Tutkijat uskovat, että tapausten määrä kätkytkuoleman voidaan pienentää 66 prosenttia, jos vanhemmat lopettaa tupakointi sisätiloissa noin lapsensa.

Skull kasvua

Sleeping selässään voi aiheuttaa vauvojen kalloja tilapäisesti kasvaa huonossa kunnossa (plagiocephaly).

Vanhemmat voivat välttää tämän luomalla niiden vauvan pään vastakkaisella puolella aina ne laittaa vauva nukkumaan. Muoto tulee vähitellen normaalin ajan.

Kun vauva on hereillä ja vanhemmat puhuvat heille tai pelaa heidän kanssaan, vauva olisi laittaa sen vatsaan torjua vääristymiä kallo. Tämä on myös hyvä tapa kouluttaa lihakset vauvan vatsa, selkä ja niska.