Ectena

Toimitusjohtaja birthmarks

Birthmarks saattaa vaikuttaa jopa kolme ihmistä, mutta he voivat silti kiinnittää ei-toivottua huomiota. Mikä aiheuttaa heille, ja mitä hoitovaihtoehdot ovat käytettävissä?

Birthmarks ovat yleisiä, mutta monet fade aikuisikään mennessä.

Ei kaikki birthmarks ovat samat - ne voivat vaihdella sekä ulkonäöltään syy.

Hampshire GP tohtori Hugh Bethell kertoo: "Verisuonten birthmarks ovat yleisimpiä ja ovat epätasaisuuksista aiheutuvat hiussuonia tai aluksia, jotka välittävät verta ihoon.

"He ovat haikara merkit ja enkeli suukkoja, haemangiomas ja portviini tahrat - jotka ovat varsin dramaattisia punaiset läiskät näet ihmisten kasvoja."

Kaikki muodot ja koot

Stork merkit ja enkeli suukkoja ovat erittäin yleisiä vastasyntyneille, sanoo tohtori Bethell. "Ne ovat pieniä lohenvärisiä merkit useimmiten löytyy otsa, silmäluomet ja niskassa." He eivät tarvitse hoitoa, koska ne yleensä haalistuvat, kun lapsi kasvaa.

Haemangiomas ovat myös melko yleisiä, jotka vaikuttavat noin 1 20 vauvoille. Dr Bethell sanoo: "Niitä kutsutaan joskus mansikka markkaa, koska ne ovat väriltään nostettuna ulkonäkö." Haemangiomas ei yleensä läsnä syntymän, vaan kehittyvät muutaman ensimmäisen elinviikon. Useimmat katoavat, kun lapsi on noin seitsemän vuotta vanha.

Portviini tahrat ovat harvinaisempia, jotka vaikuttavat noin 3 jokaista 1000 ihmistä. Ne ovat yleensä läsnä syntymän. Dr Bethell sanoo: "He ovat punaisia ​​ja tasainen ulkonäkö, ja älä mene pois omasta tahdostaan, vaikka niiden ulkonäköä voidaan onnistuneesti vähentää kanssa laserhoito.

Tyypit syntymämerkki

  • Stork merkit ja enkeli suukkoja: lohenvärisiä merkit, jotka haalistuvat.
  • Haemangiomas: punainen, koholla merkit, jotka häviävät yleensä iän seitsemän.
  • Portviini tahrat: tummanpunainen merkit, jotka eivät haalistu.
  • Synnynnäinen melanocytic naevus: pysyvä ruskea merkki, joka on eräänlainen myyrä.
Toimitusjohtaja birthmarks. birthmarks saattaa vaikuttaa jopa kolme ihmistä, mutta he voivat silti kiinnittää ei-toivottua huomiota. mikä niitä aiheuttaa ja mitä hoitovaihtoehdot ovat käytettävissä?
Toimitusjohtaja birthmarks. Birthmarks saattaa vaikuttaa jopa kolme ihmistä, mutta he voivat silti kiinnittää ei-toivottua huomiota. Mikä aiheuttaa heille, ja mitä hoitovaihtoehdot ovat käytettävissä?

"Toinen tyyppi on ruskea syntymämerkki, joka on erilaisia ​​mol. Lääketieteellinen termi tällainen syntymämerkki on synnynnäinen melanocytic luomet tai CMN. Nämä birthmarks johtuvat poikkeavuuksia pigmentti soluja ihon kutsutaan melanosyyttien. "

Melanosyyttien ovat soluja, jotka puolestaan ​​ihomme ruskea aurinko ja aiheuttaa pisamia.

Brown birthmarks ovat varsin yleisiä, jotka vaikuttavat 1 100 vauvoille. Kuitenkin suuret ovat melko harvinaisia. Ne ovat pysyviä, ja käsittely ei ole aina mahdollista.

Plastiikkakirurgian voidaan tarjota, mutta tämä ei ole yksinkertainen vaihtoehto, koska arpia se jättää ei ole välttämättä parempi kuin syntymämerkkiä itse.

Syy huoleen?

Birthmarks ei ole tiedossa syytä - ne ovat vain "valmistus onnettomuus". Ne eivät varmasti ole mitään tekemistä sen kanssa, mitä äiti söi tai ei raskauden aikana.

Psykologinen arvet

Useimmat birthmarks eivät ole mitään syytä huoleen ja aiheuttavat harvoin ongelmia. Siellä voi joskus olla komplikaatioita, jos syntymämerkki on erityisen suuri, tai vaikuttaa pää ja kasvot, mutta tämä on harvinaista.

Tärkein syy jotkut suuret birthmarks hakeutua hoitoon, koska he kyllästynyt tuijottaa ja kommentit voivat joskus piirtää.

William Clayton, perustaja Skin Laser klinikka Royal Free Hospital, sanoo: "Olen ajatellut erityisesti poika, joka kiusattiin armottomasti koulussa, koska hänellä oli ruskea merkki hänen kasvonsa, ja joiden hoitoa lomien käytössä hänet tuntemaan paremmin menee kouluun. "

Ei kaikki birthmarks voidaan hoitaa. Jos laserhoitoa tai leikkaus ei ole mahdollinen, naamiointi kerma on tapa peittää ulkonäkö birthmarks.

William sanoo: "Camouflage voi olla erittäin tehokas. Punainen Risti ovat yleensä johtajia, että. Ne antavat esittelyn joten voit oppia miten sitä sovelletaan. "

Vanhemmat, joiden lapsilla on ruma birthmarks voi tuskailla onko alistaa lapsensa hoitoon, mutta useimmat birthmarks vastata paremmin hoitoon, jos hoito aloitetaan aikaisin, vaikka GP yrittää estää sinua.

Kun lääkäri ei tiedä paras

Louise Busfield, on syntymämerkki Support Group, on kolme-vuotias tytär nimeltään Romy, joka on suuri portviini tahra hänen pohjassa ja suurin osa hänen oikea jalka.

Romy on ollut viisi laserhoitoa varten tavaramerkki. Kuitenkin monet lääkärit hylkäsi Louisen koskee aluksi, ja Romy oli viisi kuukautta ennen hän lopulta sai tapaaminen lasten ihotautilääkäri.

Louise sanoo: "väri hänen syntymämerkki on paranemassa, mutta hän on vielä useita muita hoitoja." Huolimatta käyntien määrä ja määrä hoidon, Louise sanoo Romy selviytyy hyvin koko kokemus. "Toiveena on, että hänen syntymämerkki voi vähentää värin jopa 70 prosenttia."

Pysyvyys Nicola Pilmoor, myös syntymämerkki Support Group, maksettu pois monipuolisemmin kuin hän olisi voinut odottaa. Hänen neljä-vuotias tytär Amy on syntymämerkki hänen kasvonsa.

Aluksi lääkärit kertoivat hänelle, että se oli paineita merkki tai trauma merkki, syntymästä lähtien. Kuitenkin muutaman päivän kuluttua se alkoi vaihtaa väriä ja saada isompi. Lopulta se levitettiin otsaansa, ja muutaman viikon ajan, joka kattaa hänen koko silmä, pakottaa se suljetaan.

Nicola sanoo: "Ei ollut mitään kiirettä siitä, että lääkäri tai terveydenhoitajalta." Nicola sitten vei hänet toiselle lääkärille, joka sanoi, ettei yleensä katso tällaisia ​​birthmarks. Lopulta hän soitti sairaalaan, joka käski hänen tulla seuraavana päivänä.

"Lastenlääkäri sanoi, ja en koskaan unohda" Sitä kutsutaan hemangioomaa. Meillä toinen seitsemän-kahdeksanviikkoa ennen tätä lasta sokeutuu. ""

Amy on sittemmin tehty neljä toimintaa: kaksi pistää steroideja, jotka ovat kutistunut syntymämerkki ja kaksi laser hoito vähentää punoitusta. Onneksi vaikka hän on käyttää silmälaseja, Amy silmissä paranee.

Apua ja tukea

Psykologinen vaikutus suuri syntymämerkki on yleensä suurempi kuin mikään fyysinen riski, ja Nicola mielestä on tärkeää, että perhe löytää selviytymiskeinoja.

Amy on käsitellyt ongelmaa erittäin hyvin. Nicola sanoo: "Esitin, että alas tapa Olen käsitellyt sitä. Emme tee asiasta sen. Puhumme syntymämerkki.

"Hän hyväksyi sen ja hän on sopeutunut siihen, että hän sai kasvojen turmelemista. Se oli enemmän vaikutus minuun, todella. "

Tukevat vanhempia ja lapsia, jotka kärsivät birthmarks on mitä syntymämerkki tukiryhmä on kyse. Hyväntekeväisyys hoitaa vain muutamia perheitä, ja perustettiin vuonna 1996 tarjoamaan tukea ja tietoa birthmarks ihmisille kaikenikäisille ja heidän omaisilleen.

Sen avulla pyritään myös lisäämään tietoisuutta lääkärikunta siitä, kohdellaanko Syntymämerkkien. Louise neuvoja kaikille, jotka on huolissaan syntymämerkki on "hässäkkä lääkärit" kunnes saat selityksen.

Lisätietoja

Syntymämerkki Support Group: www.btinternet.com/ ~ birthmarksupportgroup / home.htm

Changing Faces: www.changingfaces.co.uk

Turmelemista ohjaus Centre: www.dgc.org.uk

Euroopan Punainen Risti: www.redcross.org.uk/index.asp?id=91