Ectena

Cymex ultra (asikloviiri)


Pääasiallinen käyttötapa Vaikuttava aine Valmistaja
Huuliherpes Aciclovir Actavis UK

Miten se toimii?

Cymex ultra voide sisältää vaikuttavana aineena asikloviiri, joka on viruslääke hoitoon tartuntojen herpes virus. Tämä voide hoidetaan huuliherpes, jotka ovat aiheuttama infektio herpes simplex-virus.

Asikloviiria toimii lopettamalla herpes simplex-viruksen lisääntymistä ja tarttuu enemmän soluja.

Asikloviiri muuttuu aktiivisempi muoto solujen sisällä kehon että ovat sairastuneet herpes simplex. Aktivoitu aciclovir salpaa toimintaa viruksen entsyymiä nimeltä DNA-polymeraasi.

Jotta herpes viruksen lisääntymisen ja edelleen hengissä, se käyttää DNA-polymeraasi-entsyymin kopioida sen geneettistä materiaalia RNA-DNA: lle. Estämällä toimintaa DNA-polymeraasi, asikloviiri estää herpes viruksen lisääntymistä. Tämä ohjaa tartunnan ja auttaa immuunijärjestelmää käsitellä sitä.

Tämä asikloviirin voide on tarkoitettu herpes simplex-infektioiden huulet (huuliherpes). Voide pitää levittää ohuesti huuliherpes viisi kertaa päivässä, noin neljän tunnin välein, viidestä kymmeneen päivää.

Kerma on tehokkainta, jos hoito aloitetaan heti, kun ensimmäiset merkit huuliherpes (kihelmöinti), alkaa näkyä, vaikka hoito voidaan aloittaa, kun huuliherpes läpipainopakkaus on ilmestynyt.

Mihin sitä käytetään?

 • Huuliherpes (herpes simplex virus).

Varoitus!

 • Tämä voide on tarkoitettu vain ulkoiseen käyttöön.
 • Kerma ei sovellu hakemuksen limakalvoja, kuten suun sisällä tai silmien sukupuolielimissä, koska se voi olla ärsyttävä näille alueille.
 • Pese kädet ennen ja jälkeen soveltamalla kerma.
 • Vältä kerma silmiin. Huuhtele kylmällä vedellä, jos olet vahingossa päästä sitä silmiin.
 • Vältä koskemasta huuliherpes tarpeettomasti, joko käsin tai pyyhkeitä, leviämisen estämiseksi infektio.
 • Jos huuliherpes ei ole selvitetty 10 päivän kuluttua hoidon tätä voidetta sinun tulee neuvotella lääkärin kanssa.

Ei saa käyttää

 • Sukupuolielinten herpes simplex-infektio.
 • Herpes simplex virus silmätulehduksia.
 • Tätä lääkettä ei suositella hoitoon huuliherpes ihmisiä, joiden immuunijärjestelmä on heikentynyt kyky taistella infektioita (immuunivaste henkilöä), joka johtuu esimerkiksi geneettisestä viasta, HIV-infektion tai hoidon hillitseviä lääkkeitä immuunijärjestelmää, kuten kuten kemoterapiaa, suuria annoksia kortikosteroideja tai immunosuppressanttien käytetty esimerkiksi seuraavat elinsiirtoja. Nämä ihmiset tulisi keskustella lääkärin käsittelyä koskevat jokin infektio, niin että tehokkain hoito voidaan määrätä.

Tätä lääkettä ei saa käyttää, jos olet allerginen jollekin tai sen ainesosia. Kerro lääkärillesi tai apteekkiin, jos olet aiemmin kokenut tällaista allergia.
Jos sinusta tuntuu, olet saanut allergisen reaktion, lopeta tämän lääkkeen käyttö ja kerro heti lääkärillesi tai apteekkiin.

Raskaus ja imetys

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää raskauden tai imetyksen aikana. Muitakin lääkkeitä voidaan turvallisesti käyttää raskauden tai imetyksen tarjoaa hyöty äidille ole suurempi kuin riski sikiölle. Kerro aina lääkärillesi, jos olet raskaana tai suunnittelet raskautta, ennen minkään lääkkeen käyttöä.

 • Tämä lääke ei tiedetä olevan haitallista käyttää raskauden aikana. Se imeytyy verenkiertoon vain hyvin pieniä määriä levittämisen jälkeen huulet. Kuitenkin valmistaja ilmoittaa, että se tulee käyttää varoen raskauden aikana, ja vain, jos odotettu hyöty äidille on suurempi kuin mahdolliset riskit lapselle. Jos olet raskaana, kysy lääkäriltäsi neuvoa ennen tämän lääkkeen käyttöä.
 • Tämä lääke imeytyy verenkiertoon vain hyvin pieniä määriä levittämisen jälkeen huulet. Tämän seurauksena määrät että kulkeutua äidinmaitoon odotetaan olevan merkityksetön ja todennäköisesti ole haitallisia vaikutuksia imeväiseen. Kuten kaikki lääkkeet, hakeudu lääkärin neuvoa lääkäriltä ennen kuin käytät tätä lääkettä, jos imetät.

Sivuvaikutukset

Lääkkeet ja niiden mahdolliset haittavaikutukset voivat vaikuttaa yksittäisten ihmisten eri tavoin. Seuraavassa on joitakin sivuvaikutuksia, joiden tiedetään liittyvän tätä lääkettä. Vain koska sivuvaikutus tässä sanotaan, se ei tarkoita, että kaikki ihmiset käyttävät tätä lääkettä kokevat, että tai sivuvaikutus.

Yleiset (harvemmalla kuin 1: llä 10 ja 1 100: sta)

 • Lievä kuivaamalla tai ihon hilseily, jossa voidetta.

Melko harvinainen (harvemmalla 1 100 ja 1 potilaalla 1000)

 • Väliaikaiset kirvely tai kuumotus tai levittämisen jälkeen.
 • Kutina soveltamisala.

Harvinaisia ​​(1 tapaus 1000 ja 1 10000 ihmistä)

 • Ihon punoitus laajenemisesta johtuva pienten verisuonten (punoitus).
 • Allerginen ihotulehdus (kosketusihottuma).

Yllä mainittuja haittavaikutuksia ei välttämättä ole kaikkia haittavaikutuksia raportoitu lääkkeen valmistaja. Lisätietoja muista mahdollisista riskeistä tätä lääkettä, lue tiedot lääkkeen kanssa tai ota yhteys lääkäriin tai apteekkiin.

Miten tämä lääke vaikuttaa muiden lääkkeiden?

Tämä lääke ei tiedetä vaikuttavan muihin lääkkeisiin.

Muita lääkkeitä, jotka sisältävät samaa vaikuttavaa ainetta

Lypsyl huuliherpes kerma Soothelip Virasorb huuliherpes kerma
Zovirax huuliherpes kerma Zovirax voide Zovirax silmä voidetta
Zovirax tabletit / jousitus

Asikloviiria huuliherpes kerma, kerma, tabletit, hajoavat tabletit ja injektio ovat myös saatavilla geneerinen lääke, eli ilman tuotemerkin.