Ectena

Skinoren kerma (Atselaiinihappo)


Pääasiallinen käyttötapa Vaikuttava aine Valmistaja
Finni Atselaiinihappoa 20% Bayer Plc

Miten se toimii?

Skinoren voide sisältää vaikuttavana aineena atselaiinihappoa, joka on lääke, jota käytetään hoitoon akne.

Atselaiinihappo vähentää kasvua keratiini pinnan ihon soluja, jotka voivat estää huokosiin. Tämä auttaa vapauttamaan huokoset ja talirauhasia (rauhaset, jotka erittävät tali), ja sen seurauksena tali voi paeta. Tämä vähentää muodostumista Mustapäiden (comedones) ja paikkoja.

Atselaiinihappoa myös tappaa bakteerit liittyy akne, Propionebacterium finni. Tämä on yleinen laji bakteereja, jotka syö tali tuottaman talirauhasten ihossa. Se tuottaa jätteitä ja rasvahappoja, jotka ärsyttävät talirauhasia, niiden turvota ja aiheuttaa paikkoja.

Atselaiinihappoa vähentää numerot näiden bakteerien vähentämällä ravintoa (tali) ja estämällä niiden kasvua. Ohjaamalla bakteereihin, tulehdus talirauhasten on saatu hallintaan, ja iho saa parantua.

Skinoren kerma olisi sovellettava tuhoalueilla kahdesti päivässä (aamuisin ja iltaisin) pesun jälkeen iho ja hierotaan hyvin. (Henkilöt, joilla on herkkä iho tulisi käyttää kermaa vain kerran päivässä (iltaisin) ensimmäisen viikon hoidon ja sitten nousta kahdesti päivässä sovelluksia.

Säännöllinen käyttö on tärkeää. Yleensä parannuksen akne jälkeen käy ilmi, noin neljän viikon käyttämällä kermaa. Valmistajan mukaan saadaan parhaat tulokset, Skinoren kerma olisi sovellettava yli useita kuukausia, mutta ei yli kuusi kuukautta.

Mihin sitä käytetään?

 • Akne vulgaris.

Varoitus!

 • Tämä lääke on tarkoitettu ulkoiseen käyttöön vain iholla.
 • Vältä kosketusta silmien, suun ja nenän sisäpuolen. Jos kerma vahingossa joutuu näille alueille, huuhtele välittömästi runsaalla vedellä.
 • Pese kädet voiteen levitystä.
 • Jos muilla akne lisäksi edessä vaativat hoitoa, esim. rinnassa ja selässä, yhteensä päivittäinen annos 10 g emulsiovoidetta ei yleensä saa ylittää (10 g = 40 cm kerma).
 • Jos iho ärsyyntyy käytön jälkeen kerma sinun pitää seurata joko vähemmän tai vähentää käyttöä kerran päivässä, kunnes ärsytys on ratkaistu. Tarvittaessa hoito voidaan väliaikaisesti keskeyttää, kunnes ärsytys on ratkaistu. Jos ärsytystä ilmenee, ota yhteys lääkäriin.
 • Tämä valmiste sisältää propyleeniglykolia, joka voi aiheuttaa ihoärsytystä.
 • Tämä voide ei saa käyttää pidempään kuin kuusi kuukautta.

Ei saa käyttää

 • Allergia jollekin, erityisesti propyleeniglykolia.

Tätä lääkettä ei saa käyttää, jos olet allerginen jollekin sen ainesosista. Kerro lääkärillesi tai apteekkiin, jos olet aiemmin kokenut tällaista allergia.

Jos sinusta tuntuu, olet saanut allergisen reaktion, lopeta tämän lääkkeen käyttö ja kerro heti lääkärillesi tai apteekkiin.

Raskaus ja imetys

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää raskauden tai imetyksen aikana. Muitakin lääkkeitä voidaan turvallisesti käyttää raskauden tai imetyksen tarjoaa hyöty äidille ole suurempi kuin riski sikiölle. Kerro aina lääkärillesi, jos olet raskaana tai suunnittelet raskautta, ennen minkään lääkkeen käyttöä.

 • Koska tämän lääkkeen käyttöä raskauden aikana ei ole vahvistettu, ja sen seurauksena, valmistaja ilmoittaa, että se tulee välttää raskaana oleville naisille, ellei katsota välttämättömäksi lääkäri. Hakeudu lääkäriin lääkäriltä.
 • Tämä lääke ei todennäköisesti aiheuta vaaraa hoitotyön lasta, jos äidit käyttävät imettäville. Kuitenkin, sinun tulisi välttää soveltamalla kerma tai lähellä rinnat ennen syöttämistä vältetään lapsen vahingossa joudu kosketuksiin sen kanssa. Hakea lisätietoja lääkäriltäsi.

Sivuvaikutukset

Lääkkeet ja niiden mahdolliset haittavaikutukset voivat vaikuttaa yksittäisten ihmisten eri tavoin. Seuraavassa on joitakin sivuvaikutuksia, joiden tiedetään liittyvän tätä lääkettä. Vain koska sivuvaikutus tässä sanotaan ei tarkoita, että kaikki ihmiset käyttävät tätä lääkettä kokevat, että tai sivuvaikutus.

 • Ihon ärsytystä, kuten punoitusta, hilseilyä, kutinaa tai polttamalla.
 • Epänormaali reaktio ihon valolle, yleensä ihottuma (valoherkkyys).

Yllä mainittuja haittavaikutuksia ei välttämättä ole kaikkia haittavaikutuksia raportoitu lääkkeen valmistaja.

Lisätietoja muista mahdollisista riskeistä tätä lääkettä, lue tiedot lääkkeen kanssa tai ota yhteys lääkäriin tai apteekkiin.

Miten tämä lääke vaikuttaa muiden lääkkeiden?

Tämä lääke ei tiedetä vaikuttavan muihin lääkkeisiin.

Muita lääkkeitä, jotka sisältävät samaa vaikuttavaa ainetta

Finacea geeli