Ectena

Finni

Mikä on akne?

Jokainen kokee akne. Tässä on esimerkki akne otsalle.

Akne on hyvin yleinen ihosairaus, että useimmat nuoret ovat ajoissa murrosikä. Se aiheuttama tulehdus pieni öljyn rauhasten (talirauhasia), jotka ympäröivät sakon karvat kasvoissa ja rinnassa.

Vakavuutta akne kasvaa ja tyypillisesti saavuttaa huippunsa noin vuotiaita 17-19. Useimmille akne taipumus mennä pois, kun he saavuttavat puolivälissä-20s, mutta erittäin herkät ihmiset voivat edelleen olla häiriö kunnes ne saavuttavat 40s.

Hormonaaliset muutokset liittyvät raskauteen tai kuukautiset voivat myös aiheuttaa tai edistää akne. Tämä pätee myös ympäristön ärsykkeet, kuten saastuminen, kuumuutta, kosteutta tai kylmä.

Mikä aiheuttaa sen?

Murrosiässä, tuotanto miessukuhormonit (androgeenien) kasvaa sekä tytöille että pojille, joilla voidaan edistää talirauhasten tuottamaan enemmän talia. Joissakin ihmisiä, talirauhasten ovat erittäin herkkiä androgeenien. Nämä ihmiset, enimmäkseen miehiä, saada akne niin pahoin, että he tarvitsevat lääketieteellistä hoitoa.

Lisääntynyt tuotanto tali tekee aukkojen talirauhasten kapeampi, joka estää tali karkaamassa. Samaan aikaan, tali tuotanto jatkuu riippumatta.

Akne. mitkä ovat oireet?
Akne. Mitkä ovat oireet?

Finnejä johtuvat usein Propionebacterium acnes, yhteinen bakteeri iholla joka syö tali. Tämä bakteeri tuottaa jätteitä ja rasvahappoja, jotka ärsyttävät talirauhasten ja tehdä niistä tulehtunut.

Mitkä ovat oireet?

Ensimmäiset oireet ovat pieniä, tarjous, punaiset läiskät, jotka myöhemmin muuttua näppylöitä sisältää huonontunut rasvahappoja. Tulehdus häviää muutaman päivän tai viikon, riippuen vakavuudesta.

Vaikea akne voi aiheuttaa arpia, joka ei koskaan katoa. Akne voi myös aiheuttaa psyykkistä stressiä ja olla sosiaalisesti invaliditeettiin. Varhainen tehokas hoito on siis välttämätöntä.

Mitä voi tehdä akne pahempi?

 • Työskentely kosteassa öljyn, rasvan ja muita kemikaaleja.
 • Puristamalla tai poiminta näppylöitä.
 • Kuukautiset.
 • Tietyt lääkkeet ja kemikaalit.

Mitä voidaan tehdä kotona?

 • Pese kasvot kahdesti päivässä miedolla puhdistusaineella. Varmista, että olet pestä iho kun se tulee hikinen. Älä hankaa kasvosi koska se vain tehdä akne pahempi.
 • Vältä kampaus, jossa hiukset on jatkuvasti koskettaa kasvojasi. Shampoo hiukset säännöllisesti.
 • Älä purista tai valita milloin näppylöitä. Tämä tekee niistä pahempi ja aiheuttaa arpia.
 • Vältä altistaa ihoa liikaa kylmyyttä, lämpöä ja auringonvaloa. Auringonvalo voi parantaa akne jonkin aikaa, mutta se ei paranna sitä. Liika altistuminen auringonvalolle voi johtaa polttava ja ihosyöpää.
 • Käytä vesipohjaisia ​​kosteusvoidetta. Rasvainen tai öljyinen voiteet ja säätiöt estää huokoset ja aiheuttaa näppylöitä.
 • Ei tieteellinen tutkimus on osoittanut, että tietyt elintarvikkeet voivat aiheuttaa aknea, mutta jos huomaat, että paikkoja lisätä, kun syöt tiettyjä asioita, on järkevää välttää niitä.
 • Valitse järkevä, monipuolinen ruokavalio, juoda paljon vettä ja liikkua säännöllisesti. Jos tuntuu hyvältä, iho tuntuu hyvältä
 • Keskustele kosmetologi siitä, miten iho olisi hoidettava.
 • Lievä akne voidaan hoitaa over-the-counter lääkitys. Kysy apteekista tuotteista. Kokeile niitä kuudesta kahdeksaan viikkoa selvittää, jos he työskentelevät - se vie aikaa saada akne kurissa.

Milloin lääkäriin kuultava?

 • Jos over-the-counter lääkitys ei toimi sen jälkeen kuusi-kahdeksan viikkoa.
 • Jos akne aiheuttaa psyykkistä kärsimystä.
 • Jos on iso, tarjous näppylöitä.
 • Jos akne syitä arvet.
 • Jos sinulla on tumma iho ja tummat läiskät muodostavat jossa näppylöitä aiemmin.

Mikä on hoito?

Riippuen aknen vakavuudesta, lääkäri voi halutessaan kohtelevat sinua tai ohjata sinut ihotautilääkäri. Akne voidaan käsitellä lääkkeitä, jotka ovat joko iholle tai suun kautta otettuna. Hoito on suunnattu tekijöitä, jotka laukaisevat akne, jotka ovat:

 • lisääntynyt tuotanto tali joka johtaa kaventuminen talirauhasten
 • bakteerit, joka aiheuttaa aknea.

Voit jatkaa koti-hoidon edellä, kun sinua hoidetaan lääketieteellisesti. Muista, että se kestää kuusi kahdeksan viikkoa ennen hoidon vaikutuksesta voidaan nähdä. Hoito on tyypillisesti jatkaa, kunnes potilas saavuttaa heidän 20s.

Paikallinen hoito (iholle)

Hoidon atselaiinihappoa (esim. Skinoren kerma ) tai bentsoyyliperoksidi (esim. Panoxyl, Acnecide ) yleensä riittää lievä tai kohtalainen akne. Nämä lääkkeet auttavat estämään kaventuminen aukkojen talirauhasten ja hidastaa kasvua akne bakteeri.

Vaihtoehtoisesti lääkäri voi halutessaan määrätä tuote, jossa yhdistyvät bentsoyyliperoksidille ajankohtainen antibiootti, kuten erytromysiinin ( Benzamycin geeli ), tai klindamysiini ( Clindoxyl geeli ), tai hoitaa puhkeaminen kanssa ajankohtainen antibiootti yksin, esim. klindamysiini (Dalacin T ), erytromysiini (Eryacne geeli), tetrasykliiniä (Topicycline).

Lääkäri voi määrätä adapaleenia (Differinin) ihmisille Mustapäiden, whiteheads ja lievä tulehduksellinen akne. Naisten tulee käyttää vain adapaleenia jos he käyttävät tehokasta ehkäisyä, kuten pillerit. Raskaana olevat naiset eivät saa käyttää adapaleenia. Ajankohtainen tretinoiini (Retin-) ja isotretinoiinia (Isotrex geeli) oltava samat käyttötarkoitukset ja rajoitukset.

Systeemistä hoitoa (otetaan suun)

Grown naiset, joilla on vaikea akne voi hyötyä hoidon ehkäisypillerit sisältävät antiandrogeeneistä, esim. Dianette.

Henkilöille, joilla on vakava tulehduksellinen akne, pitkäaikainen hoito suun kautta antibiootteja, kuten tetrasykliiniä tai minocycline (esim. Minocin), yhdistetty johonkin lääkitys edellä voi olla apua. Tetrasykliiniantibiooteille ei anneta raskaana oleville naisille, imettäville naisille tai alle 12-vuotiaita.

Potilaille, joilla on vaikea kystinen akne, joka ei parane muiden lääkkeiden, suullinen isotretinoiinia (Roaccutane) voi olla tarpeen. On erittäin tärkeää, että naisten ei pitäisi olla raskaana, eikä tulla raskaaksi, kun isotretinoiinilääkityksellä.

Naisten on käytettävä asianmukaista ehkäisyä hoidon aikana, ja koko kuukauden hoidon jälkeen pysähtyy. Isotretinoin ei sovi ihmisille, joilla on maksa-tai munuaissairaus. Lääketiede on useita vakavia haittavaikutuksia, minkä vuoksi se voi määrätä vain ihotautilääkäri, mutta se on myös korkea onnistumisprosentti akne.

Poistaminen arvet

Arvet aiheuttama akne voidaan poistaa hiomalla (dermabrasion) tai laserhoitoa. Nämä hoidot suorittaa ihotautilääkäri tai plastiikkakirurgi.