Ectena

PAP (kohdunkaulan) irtosolututkimus

Miksi irtosolututkimus?

Sinun pitäisi olla kohdunkaulan seulontatutkimuksia, vaikka olisit vastajulkistettujen kohdunkaulan syövän rokote.

Testi tunnistaa ennalta pahanlaatuisia muutoksia kohdunkaula ("kaulan kohdun), kauan ennen kuin ne voivat tuottaa mitään oireita. Joten muutokset havaitaan hyvin ennen kuin vahinkoa tapahtuu.

Tästä syystä papakokeiden ovat säästäneet tuhansia naisten elämää. Kuolleet kohdunkaulan syöpään nyt ilmenevät useimmiten potilailla, jotka eivät ole koskaan ollut irtosolututkimus, tai jotka eivät tulleet takaisin testi, kun he olivat muistutti.

PAP (kohdunkaulan) irtosolututkimus. miksi on irtosolututkimus?
PAP (kohdunkaulan) irtosolututkimus. Miksi irtosolututkimus?

Huomaa, että nainen, joka on koskaan harrastanut seksiä pitäisi olla säännöllisiä kohdunkaulan testejä koko aikuisikänsä (tai ainakin kunnes hyvin hänen 60).

Älä odota, kunnes saat oireita kohdunkaulan syöpä. Silloin se saattaa olla liian myöhäistä. kohdunkaulan

Kun pitäisi alkaa ottaa testit?

Joitakin vuosia sitten, virallisen kannan Britanniassa oli, että naisen pitäisi olla kokeena tehdä heti kun hän alkoi seksiä - tai jopa ennen kuin hän menetti neitsyytensä. Tämä ajatus on nyt tunnustettu täysin turhaa, koska yleisesti kohdunkaulan syövän kestää melko muutaman vuoden kehittyä.

Joten Englannissa tällä hetkellä säännöllisesti papakokeiden alkaa 25-vuotiaana. Walesissa, ne tällä hetkellä alkaa klo 20. Myös Skotlannissa, ne alkavat klo 20 - mutta tämä nostetaan 25 vuonna 2015.

Vuoden toisessa päässä ikärakenne, HNFA testaus yleensä jatkuu kunnes ikä 64. Mutta voit edelleen papakokeiden kyseisen iän jälkeen, jos haluat.

Tärkeää

Sinun pitäisi olla kohdunkaulan seulontatutkimuksia, vaikka olisit vastajulkistettujen kohdunkaulan syövän rokote. Tämä johtuu siitä, että rokote voi estää kaikissa tapauksissa kohdunkaulan syöpä.

Miten testi tehdään?

Useimmat testit tehdään hoitajat Kilpailut "leikkauksia, vaikka jotkut tehdään perhesuunnitteluneuvoloissa tai urogenitaalinen lääketiede (GUM) klinikat. Ne voivat myös suorittaa synnytykseen osastojen sairaaloiden tai gynekologit.

Jotkut naiset pyytää erikseen Papa-testin, mutta monet muut ovat haastaa HNFA tietokonejärjestelmä, joka on tarkoitus soittaa sinulle muutaman vuoden välein.

Se on hyvä idea osallistua leikkaus tai klinikalla löysiä vaatteita, koska kun päästä vastaanotolta sinun täytyy riisua kaiken vyötärön alapuolelle.

Ihannetapauksessa huone on lämmin, ja hoitaja saa teidät täysin oman helposti. Hän sinut nousta päälle sohvalla, johon olisi tuoretta arkin puhdasta paperia mennä alta tulosta.

Yleensä makaat selälläsi - vaikka jotkut terveydenhuollon ammattilaiset kysyy vieritetään vasemmalla puolella.

Mutta oletetaan, että olet selälläsi, voit sitten pyydetään taivuta polvia ylös täysin, ja levittää reidet toisistaan. Sairaanhoitaja sitten poiketessa speculum.

Tämä laite on noin neljä tuumaa pitkä, ja on kaksi osaa, kuten linnun nokka. Kun se on sisällä, hän avaa kaksi "siivet", ja että pitäisi antaa hänelle erinomaiset näkymät kohdunkaula. Tämä näyttää pikemminkin kuin pää luumu, jossa on pieni reikä keskellä.

Sitten hän käyttää pikku harjalla ottaa joitakin soluja ympäröivä alue pieni reikä. Tehtyään, että hän poistaa speculum - ja se siitä. Koko menettely kestää noin kolme minuuttia.

Yleensä sairaanhoitaja tai lääkäri myös tehdä lyhyt lantion tutkiminen, käyttämällä hänen hansikkaat sormella.

Näyte on nyt lähetetty pois lab, jossa teknikot tutkia sitä, etsivät pre-pahanlaatuisia soluja.

Britanniassa tällä hetkellä, testitulokset yleensä kestää jopa kuusi viikkoa tavoittaa sinua ja lääkäri.

Onko irtosolututkimus tuskallista?

Testit eivät ole kivuliaita, vaikka potilaat, jotka ovat hermostuneita ja jotka yleensä "tiukentaa" todennäköisesti tuntevat epämukavuutta tai lyhyt kipua alussa, kun lääkäri tai sairaanhoitaja asettaa speculum (katselu väline) emättimeen.

Mutta sinulla on taipumus tottua speculum, kun sinulla on ollut useita vuosien mittaan.

Mitä tapahtuu seuraavaksi?

Kun kokeena testituloksen saapuu, se on erittäin todennäköistä, että se sanoo "normaalia". Kertomuksessa myös esitetään kuinka pian pitäisi olla toinen testi - yleensä vuoden tai kolme vuotta.

Teoriassa, kun tätä päivämäärää saapuu sinun pitäisi saada posti recall HNFA tietokone.

Kuitenkin asiat eivät joskus mennä vikaan tämä muistaa järjestelmä, varsinkin kun potilaat liikkuvat ympäri maata tai muuttaa Kilpailut. Joten se on hyvä idea tehdä huomautuksen kalenteriisi tai henkilökohtaiseen terveyteen ennätys, sanomalla jotain "Onko toista kokeena vuonna 2016".

Mitä tapahtuu, jos tulos kertoo, että sinun pitäisi olla toista kokeena kerralla?

Kun olet ollut kokeena, siellä on noin 10 prosenttia mahdollisuus, että voit kutsua takaisin on toista heti.

Jos näin tapahtuu, älä hermostu.

Itse asiassa naiset ovat usein kutsutaan takaisin puhtaasti teknisistä syistä - esimerkiksi jos lääkäri tai hoitaja ei ole näytteitä oikealla puolella kohdunkaula. Nämä testausselosteet yleensä merkitty "riittämätön näyte".

Mitä tapahtuu, jos raportissa todetaan, että testi ei ole normaalia?

Jälleen, ei ole tarvetta huoleen. Valtava määrä naisia ​​on kokeena tuloksia, jotka eivät ole aivan täydellinen, mutta joka itse asiassa ei ole ilmennyt merkittävää uhkaa heidän terveyttään. Esimerkiksi testi on saattanut piristyi Lievä infektio, joka voidaan hoitaa heti.

Valitettavasti kieli arviointikertomukset ei useinkaan ole helposti ymmärrettävissä keskimääräinen henkilö, ja jotka voivat aiheuttaa paljon tarpeetonta hätää!

Tässä ovat termejä, jotka saattavat näkyä raporteissa.

 • • "Borderline". Jos testi on kuvattu "raja", joka tarkoittaa vain sitä, että solut ovat melko lähellä normaalia, mutta näyttää joitakin pieniä muutoksia, jotka saattavat (toista ehkä) edetä jotain vakavampaa kaukaisessa tulevaisuudessa. Joten luultavasti pyydetään on toinen kokeena kuuden kuukauden tai vuoden.
 • • "Dyskaryosis". Tämä tarkoittaa vain sitä "muutoksia ytimet (keskiosiin) soluja". Hyvin usein nämä muutokset saavat parempaa omasta halustaan. Joten jos sinulla on lievä dyskaryosis, kaikki mitä tarvitset on säännöllinen seuranta, varmista, että kaikki palautuu normaaliksi. Vaikea dyskaryosis saattaa hyvinkin edellyttää hoitoon teennäinen.
 • CIN tai "kohdunkaulan intrathelial neoplasia". Tämä tarkoittaa sitä, mahdollisesti ennen syövän kunnossa. Mutta paljon naisia, CIN ei syöväksi. CIN on jaettu kolmeen arviot:
  • CIN 1 on suhteellisen lieviä, ja useimmissa tapauksissa edetä pidemmälle.
  • CIN 2 on varsin vakava, ja noin puolet kaikista tapauksista tulee edetä CIN 3.
  • CIN 3 on potentiaalisesti vaarallinen, koska jos jätetään hoitamatta, noin kolmasosa tapauksista lopulta sairastuu syöpään.

Hoito näistä muutoksista käsitellään meidän erillinen artikla kohdunkaulan syöpää.

Koska 2012, HNFA on pystynyt tekemään kokeita ihmisen papilloomavirus (HPV) on kohdunkaulan näytteistä, jotka osoittavat pienetkin poikkeavuudet.

Yleensä pienet muutokset löytyy Papa todennäköisesti vain vaatia seurantaa testien aikana useita vuosia.

Mutta melko usein, nainen voidaan pyytää käymään erityisen tarkastelun nimeltään "colposcopy".

Mikä on colposcopy?

Tämä on yksinkertainen toimenpide, jossa lääkäri tarkastellaan pinnalla kohdunkaula käyttäen suurennuslasin laite, joka on kuin kiikarit jalustalle.

Se ei ole kivulias, mutta ensin sinun on oltava speculum laittaa sisälle (samalla tavalla, että teet kokeena), jotta lääkäri voi saada selkeän kuvan kohdunkaula.

Tämä "läheltä" antaa hänelle paremman käsityksen siitä, mitä on tekeillä kohdunkaula. Sallinette, että hän voi tehdä " koepala ", joka on, poistaa pieni pala kudosta tutkittavaksi laboratorioon.

Kuinka usein pyyhintänäytteitä toteutetaan?

Ei ole kiinteää välein. Yleensä sinun tulisi ohjata mitä raportin viimeinen kokeena sanoi (kuten toista kolmessa vuodessa).

Kuitenkin tällä hetkellä Englannissa ja Walesissa, perusjärjestelyn on:

 • vuotiailla naisilla 25-49 tarjotaan testit kolmen vuoden välein
 • vuotiailla naisilla 50-64 tarjotaan testejä viiden vuoden välein
 • vuotiaiden naisten 65-plus ovat pääsääntöisesti vain testataan heidän omasta pyynnöstään.

Luonnollisesti useammin testaus on tarpeen, jos poikkeavuuksia löytyy. Lisäksi, jos sinulle kehittyy mahdollisesti koskevat oireita, sinun pitäisi kysyä tutkiminen ja irtosolututkimus. Tällaisia ​​oireita ovat:

 • Välivuotojen
 • verenvuoto yhdynnän jälkeen
 • verenvuoto vaihdevuosien jälkeen.

Muut ihmiset myös lukea:

Sukupuolitaudit (sukupuolitaudeilta): löydät useita ehtoja, jotka ovat parhaillaan nähdään HNFA GUM klinikat.

Vitamiinit ja kivennäisaineet: mitä ongelmia voi vitamiineja aiheuttaa?

Osteoporoosi: ymmärrys luusto.