Ectena

Hikka

Esimerkki hoitoon hikka kuuluvat tilalla hengitystä niin kauan kuin voit.

Hikka on erittäin yleinen sairaus, joka jokainen kokee ajoittain, ja miehiä ja naisia ​​tasapuolisesti.

Naisilla ne ovat harvinaisia ​​raskauden aikana, mutta todennäköisesti tapahtuu juuri ennen ajan.

Ne ovat Reflex Action, - toisin sanoen niitä ei voi vapaaehtoisesti hallinnassa - mutta toisin kuin muut refleksit, kuten yskää ja aivastelua, hikka ei voi hallita, mikä tekee niistä erittäin turhauttavaa joskus.

Mitkä ovat syyt?

Ne johtuvat äkillinen, tahaton supistuminen pallean lihasten alapuolella keuhkoihin. Tämä laukaisee sitten päälle henkitorven (äänihuulten) sulkee ja tämä puolestaan ​​aiheuttaa tyypillisen "hic" ääni jokainen on kuullut.

Me kaikki saada lyhyt bout hikka satunnaisesti, yleensä käynnistys ja pysäytys ilman näkyvää syytä.

Mahdollisia laukaista tekijät ovat akuutti stressi ja jännitys, ylensyönti, juominen virvoitusjuomia liian nopeasti, syö liian nopeasti, tupakointi ja alkoholin, ja äkillisiä lämpötilan muutoksia.

Miten hikka hoitaa?

Hikka. miten hikka hoidetaan?
Hikka. Miten hikka hoitaa?

Valtaosassa tapauksista hikka koskaan vaadi mitään hoitoa, koska ne menevät yleensä pois itsestään nopeasti muutamassa minuutissa.

On olemassa monia sattumanvaraisia ​​ja suosittuja kotiin korjaustoimenpiteitä, joiden sanotaan parantaa hikka, mutta nämä ovat vain vähän todellisuuspohjaa.

Esimerkkejä näistä ovat:

  • Pidätä hengitystä niin kauan kuin voit
  • siemaillen jäävettä
  • imee sitruuna
  • Pidätä hengitystä, kun työntää ulos, jos olet kovia wc-.

Pysyvät hikka - määritellään hikka, että kestää yli 48 tuntia - ovat harvinaisia.

Usein ei syytä löytynyt näitä, mutta niiden ongelmana on, että ne nopeasti aiheuttavat emotionaalisia ja fyysisiä kärsimystä sairastuneille.

Mahdollisia syitä krooninen hikka kuuluvat happamat röyhtäykset, jossa happo joutuminen ruokatorven mahasta johtuu joskus hiatushernia, lääkitystä kuten voimakkaat kipulääkkeet, steroidit ja rauhoittavat, ja diabetes.

Jos sinulla on jatkuvia hikka, sinun pitäisi nähdä lääkäri auttaa sulkea pois mitään ilmeistä perimmäinen syy.

Jos ne eivät vieläkään tyydy, testejä voidaan pitää esimerkiksi verikokeita, EKG (sydämen jäljittäminen) ja keuhkojen röntgenkuvauksessa. Muita testejä voidaan sitten neuvoa tuloksen mukaan ja jos kaikki muut sairaus epäillään.

Lääkitys on joskus tarpeen lopettaa jatkuva hikka, vaikka tämä voi joskus näyttää olevan kyse ja erehdyksen jokaisen uhrin pysyvien hikka reagoi eri tavalla.

Esimerkkejä näistä hoidoista ovat klorpromatsiini auttaa rentoutumaan kalvo, happoa lääkkeitä, kuten omepratsolin ja ranitidiinin metiklopramide auttaa vatsan tyhjentää nopeammin, ja baklofeenia auttaa rentoutumaan lihaksia yleensä.

Uudemmat hoidot ovat gabapentiini auttaa rentoutumaan hermo tarjontaa pallean ja laskimoon ketamiini vaikka tämä annetaan vain asiantuntijoita sairaalassa.

Jos kaikki muu epäonnistuu, sydämentahdistin laitteita on käytetty vaikuttaa vagus ja phrenic hermoja ja estää Palleahermon voidaan pitää myös, mutta tämä on riskialtis menettely, koska sen mahdolliset vaikutukset hengitys.

Muut ihmiset myös lukea:

10 syytä turvotus: on vaiheita voit auttaa itseäsi.

Toimenpiteet hallita IBS: stressiin liittyvä häiriö, joka vaikuttaa noin 10-20 prosenttia väestöstä.

Ripuli: useimmat ihmiset kärsivät ripuli jossain vaiheessa elämäänsä.