Ectena

Colofac (mebeveriini)


Pääasiallinen käyttötapa Vaikuttava aine Valmistaja
Ärtyvän suolen oireyhtymä Mebeverine hydrokloridi Solvay

Miten se toimii?

Colofac tabletit sisältävät vaikuttavana aineena mebeveriini hydrokloridi, joka on eräänlainen lääketieteen kutsutaan kouristuksia. (Huom. Mebeverine on saatavana myös ilman tuotemerkin, eli sillä geneerinen lääke.)

Mebeverine toimii vaikuttamalla suoraan sileän lihaksen suolistossa, aiheuttaen sitä rentoutua. Tämä keventää kivuliaita lihaskouristuksia gut, vaikuttamatta sen normaalia liikkuvuutta.

Mebeverine käytetään lievittämään oireita ärtyvän suolen oireyhtymä ja siihen liittyvä suoliston häiriöt, jotka ovat seurausta kouristukset suoliston lihaksia. Näitä ovat colicky vatsakipu ja kouristukset, ripuli vuorottelevat ummetus ja ilmavaivat (tuuli).

Lääke otetaan kolme kertaa päivässä, mieluiten 20 minuuttia ennen ateriaa, sillä tämä auttaa lievittämään oireita, jotka ovat huonompi syömisen jälkeen. Kun oireet ovat parantuneet, yleensä useita viikkoja, annosta voidaan asteittain.

Mihin sitä käytetään?

  • Ärtyvän suolen oireyhtymä (IBS).
  • Samankaltaisia ​​suoliston häiriöt, jotka ovat seurausta kouristukset suoliston lihasten, mukaan lukien krooninen ärtynyt paksusuoli, spastinen ummetus, limakalvojen koliitti ja spastinen koliitti.

Käytä varoen

  • Perinnöllinen veren häiriöt kutsutaan porphyrias.

Ei saa käyttää

  • Tätä lääkettä ei suositella alle 10-vuotiaille.

Tätä lääkettä ei saa käyttää, jos olet allerginen jollekin tai sen ainesosia. Kerro lääkärillesi tai apteekkiin, jos olet aiemmin kokenut tällaista allergia.

Jos sinusta tuntuu, olet saanut allergisen reaktion, lopeta tämän lääkkeen käyttö ja kerro heti lääkärillesi tai apteekkiin.

Raskaus ja imetys

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää raskauden tai imetyksen aikana. Muitakin lääkkeitä voidaan turvallisesti käyttää raskauden tai imetyksen tarjoaa hyöty äidille ole suurempi kuin riski sikiölle. Kerro aina lääkärillesi, jos olet raskaana tai suunnittelet raskautta, ennen minkään lääkkeen käyttöä.

  • Tätä lääkettä on käytettävä varoen raskauden aikana, ja vain, jos odotettu hyöty äidille on suurempi kuin mahdolliset riskit sikiölle. Hakeudu lääkäriin lääkäriltä.
  • Tämä lääke erittyy äidinmaitoon, mutta määrä katsotaan liian pieni ollakseen haitallista hoitotyön vauvan. Hakeudu edelleen lääkärin neuvoa lääkäriltä.

Sivuvaikutukset

Lääkkeet ja niiden mahdolliset haittavaikutukset voivat vaikuttaa yksittäisten ihmisten eri tavoin. Seuraavassa on joitakin sivuvaikutuksia, joiden tiedetään liittyvän tätä lääkettä. Vain koska sivuvaikutus tässä sanotaan ei tarkoita, että kaikki ihmiset käyttävät tätä lääkettä kokevat, että tai sivuvaikutus.

  • Harvoin, allergisia reaktioita, kuten ihottumaa, nokkosihottumaa tai voimakas turvotus huulten, kasvojen tai kielen (angioedeema).

Yllä mainittuja haittavaikutuksia ei välttämättä ole kaikkia haittavaikutuksia raportoitu lääkkeen valmistaja.
Lisätietoja muista mahdollisista riskeistä tätä lääkettä, lue tiedot lääkkeen kanssa tai ota yhteys lääkäriin tai apteekkiin.

Miten tämä lääke vaikuttaa muiden lääkkeiden?

Tämä lääke ei tiedetä vaikuttavan muihin lääkkeisiin. Kuten kaikki lääkkeet, on tärkeää kertoa lääkärille tai apteekkiin, mitä lääkkeitä käytät jo, mukaan lukien itsehoitolääkkeet ja rohdosvalmisteet, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. Samoin, kysy lääkäriltäsi tai apteekista neuvoa ennen minkään uusien lääkkeiden ottaen tämä, jotta he voivat tarkistaa, että yhdistelmä on turvallinen.

Muita lääkkeitä, jotka sisältävät samaa vaikuttavaa ainetta

Colofac IBS Colofac MR

Mebeverine tabletit ja jousitus ovat saatavana myös ilman tuotemerkin, eli sillä geneerinen lääke.