Ectena

Pitäisikö minun leikkaus Crohnin?

Kysymys

Olen ollut diagnosoitu Crohnin tauti.

Olen kokeillut jokaista lääkitystä markkinoilla ilman menestystä. Olen ollut useita kursseja prednisolonia.

Vietin 10 päivää sairaalassa tämän vuoden alussa. Olen ollut 6-merkaptopuriinin ja rauta-tabletteja vuodesta. Minua neuvottiin vastaan ​​leikkausta. Olen kuitenkin nyt ottaa toisen purkautua.

Kävin katsomassa minun asiantuntija ja olen nyt 30 mg prednisolonia. Minulle on kerrottu, että se olisi hyvä idea minun pysyä 25mg 6-merkaptopuriinin ja 5 mg prednisolonia säilyttää tauti.

En ole tyytyväinen steroidien pitkällä aikavälillä. Minun konsultti on vastaan ​​leikkaus: hän sanoo, että olen liian nuori ja jos on komplikaatio, saatan katua tätä päätöstä.

Olen täysin sekaisin ja epätoivoisesti selvittää tämän asian. Olen kaksi lasta hoitaa, olen yksinhuoltaja, osa-aikatyötä ja olen melko hallita elämääni paitsi silloin, kun minulla on hohto ylös, tunnen todella alas ja näe selvää tulevaisuutta.

Ilmoitathan minulle, pitäisikö minun leikkaukseen ja myös mitä sivuvaikutuksia 6-merkaptopuriinin ja 5 mg prednisolonia pitkällä aikavälillä.

Vastata

Nämä ovat melko suuria kysymyksiä.

Pitkän aikavälin vaikutuksia steroidien ovat tunnettuja ja lista on melko suuri! Kyllä, se olisi hyvä olla niitä vuosia ja vuosia.

Onko leikkaus auttaisi riippuu osittain varsinaista ja tulehduksen laajuus.

Ongelma Crohnin on, että laastaria voi hypätä yhden osa suoliston muille niin kirurgisesti poistamalla yksi alue voi sitten seurata ilmaantuu uudelleen ongelma toisessa osassa suoliston.