Ectena

Propylthiouracil


Pääasiallinen käyttötapa Vaikuttava aine Valmistaja
Kilpirauhasen liikatoimintaa Propylthiouracil Nimistön

Miten se toimii?

Propylthiouracil on lääke, jota käytetään vähentämään määrä kilpirauhasen tuottama hormoni kilpirauhanen.

Jodi on kemikaali, jota käytetään kilpirauhasen muodostumista kilpirauhashormonien. Jodi on muunnettava kehon käyttökelpoisessa muodossa ennen kuin se voidaan yhdistää muiden komponenttien kilpirauhashormonien.

Propylthiouracil toimii estämällä muuntaminen jodin sen käyttökelpoisessa muodossa. Propylthiouracil myös salpaa yhdistelmä muunnetaan jodi muiden komponenttien kilpirauhashormonien. Tämä johtaa vähentynyt kilpirauhashormonien tuotanto.

Propylthiouracil käytetään hoitoon olosuhteissa, joissa liiallinen Kilpirauhashormonien tuotetaan kilpirauhasen (liikatoiminta tai kilpirauhasen liikatoimintaa).

Propylthiouracil voi vähentää kilpirauhashormonien tuotanto, se ei voi pienentää veren aikaisemmin tuotettu kilpirauhashormonien. Näitä on käytetty elin ennen kilpirauhashormonin veressä alkaa laskea. Tämä voi kestää kolmesta neljän viikon hoidon.

Mihin sitä käytetään?

 • Kilpirauhasen liikatoimintaa (hypertyreoosi).

Miten otan sen?

 • Propylthiouracil tabletit voidaan ottaa joko ruoan kanssa tai ilman. Tabletit niellään veden kera.
 • Sinun tulee noudattaa ohjeita lääkäriltäsi, montako tablettia sinun tulee ottaa ja miten usein niitä. Määräämä annos riippuu kilpirauhashormonitasojen veressä. Saatat olla neuvottu ottamaan suuremman annoksen aloittaa, sitten vähentää annos kilpirauhasen tasoilla tullut normaalia.
 • Jos unohdat ottaa annoksen, ota se heti, kun muistat, jollei ole jo melkein aika ottaa seuraava annos. Tällöin sinun pitäisi jättää pois annos ja ota vain seuraava annos tavalliseen tapaan. Älä ota kaksinkertaista annosta unohtuneen annoksen.

Varoitus!

 • Tämä lääke saattaa harvoin aiheuttaa maksaongelmia. Tästä syystä lääkärisi saattaa haluta sinun verikokeita säännöllisesti seurata maksasi toimintaa käytät tätä lääkettä. Keskustele lääkärisi kanssa heti, jos sinulle ilmaantuu selittämätöntä kutinaa, ihon keltaisuus tai silmänvalkuaisten (keltatauti), epätavallisen tumma virtsa tai vaaleat ulosteet, pahoinvointi ja oksentelu, vatsakivut, väsymys, ruokahaluttomuus tai flunssan kaltaisia ​​oireita, kun käytät tätä lääkettä, sillä nämä voivat olla merkkejä maksan ongelma.
 • Tämä lääke saattaa harvoin aiheuttaa laskua normaali määrä verisoluja veressä. Sinun tulee neuvotella lääkärin kanssa välittömästi, jos sinulla ilmenee jokin seuraavista oireista hoidon aikana, sillä nämä voivat olla merkkejä ongelmia teidän verisolujen: kurkkukipu, suun haavaumat, korkea lämpötila (kuume), muita merkkejä infektion, selittämättömiä mustelmia tai verenvuoto, väsymys tai yleinen sairaus. Lääkäri saattaa haluta ottaa verikoe veren soluja.

Käytä varoen

 • Henkilöt, joilla on vähentynyt maksan toiminta.
 • Ihmiset, joilla munuaistoiminnan heikkeneminen.
 • Lapset. Tämä lääke ei ole hyväksytty käytettäväksi alle kuuden vuoden iässä, mutta se voi määrätä asiantuntijoiden hoitoon kilpirauhasen liikatoimintaa lapsilla.

Ei saa käyttää

 • Allergia jollekin.

Tätä lääkettä ei saa käyttää, jos olet allerginen jollekin sen ainesosista. Kerro lääkärillesi tai apteekkiin, jos olet aiemmin kokenut tällaista allergia.

Jos sinusta tuntuu, olet saanut allergisen reaktion, lopeta tämän lääkkeen käyttö ja kerro heti lääkärillesi tai apteekkiin.

Raskaus ja imetys

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää aikana raskauden tai imetyksen. Muitakin lääkkeitä voidaan turvallisesti käyttää raskauden tai imetyksen tarjoaa hyöty äidille ole suurempi kuin riski sikiölle. Kerro aina lääkärillesi, jos olet raskaana tai suunnittelet raskautta, ennen minkään lääkkeen käyttöä.

 • Tätä lääkettä on käytettävä varoen raskauden aikana, ja vain, jos odotettu hyöty äidille on suurempi kuin mahdolliset riskit sikiöön. Kysy lääkäriltäsi lisätietoja ja neuvoja. Propylthiouracil voi olla hoidossa valinta, jos antithyroid lääkettä tarvitaan ensimmäisen raskauskolmanneksen, mutta carbimazole on yleensä parempana toisen kolmanneksen aikana, koska mahdollisuudet maksan ongelmia propylthiouracil. Suuret annokset sekä näistä lääkkeistä on potentiaalia vaikuttaa vauvan kilpirauhasen toimintaan, joten lääkäri määrää pienin mahdollinen ja seurata vauvan tarpeen.
 • Tämä lääke voi erittyä äidinmaitoon, yleensä niin pieniä määriä, että se ei todennäköisesti vahingoittaa hoitokodissa vauva. Kuitenkin, jos äiti on ottaa suuri annos tämä voi vaikuttaa lapsen kilpirauhasen toimintaan. Hakeudu lääkäriin lääkäriltä ennen imetystä. Tarkkaa seurantaa vauva on yleensä suositeltavaa, jos äiti käyttää tätä lääkettä imetyksen.

Sivuvaikutukset

Lääkkeet ja niiden mahdolliset haittavaikutukset voivat vaikuttaa yksittäisten ihmisten eri tavoin. Seuraavassa on joitakin sivuvaikutuksia, joiden tiedetään liittyvän tätä lääkettä. Vain koska sivuvaikutus tässä sanotaan, se ei tarkoita, että kaikki ihmiset käyttävät tätä lääkettä kokevat, että tai sivuvaikutus.

 • Häiriöitä suolen kuten pahoinvointi, oksentelu ja vatsakipu.
 • Päänsärky.
 • Ihottumat.
 • Lihassärky tai nivelissä.
 • Hiustenlähtö (hiustenlähtö).
 • Makuaistin häiriöitä.
 • Kutinaa.
 • Uneliaisuus.
 • Vähentää normaalin määrän valkosolujen, punasolujen ja verihiutaleiden (ks. varoitus kohta edellä).
 • Maksatulehdus (hepatiitti) - katso varoitus edellä.
 • Keltaisuus ihon ja silmien ( keltaisuus ) - katso varoitus edellä.
 • Tulehdus munuaisiin.

Yllä mainittuja haittavaikutuksia ei välttämättä ole kaikkia haittavaikutuksia raportoitu lääkkeen valmistaja.

Lisätietoja muista mahdollisista riskeistä tätä lääkettä, lue tiedot lääkkeen kanssa tai ota yhteys lääkäriin tai apteekkiin.

Miten tämä lääke vaikuttaa muiden lääkkeiden?

Tämä lääke ei tiedetä merkittävästi vaikuttaa muiden lääkkeiden. Kuitenkin sinun tulee kertoa lääkärille, mitä lääkkeitä käytät, myös ilman reseptiä ja rohdosvalmisteita, ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen. Samoin aina tarkistaa apteekissa, ennen kuin otat muita lääkkeitä yhdessä tämän kanssa.

Muita lääkkeitä, jotka sisältävät samaa vaikuttavaa ainetta

Propylthiouracil on käytettävissä vain yleisesti (eli ilman tuotemerkki).