Ectena

Tyttäreni on liima korva - kuinka voin auttaa?

Kysymys

Minun kolme-vuotias tytär on liima korva (secretory välikorvatulehdus). Kun hän näki korvat, nenä-ja kurkkutautien (ENT) konsultti hän ei suositella hoidon ja hänen kuulo sanottiin olevan hyväksyttävää vain alle normaalin.

Tyttäreni on kokenut vaikeuksia osallistua ryhmän tilanteissa ja kuunnella tarinoita. Hänen kielellinen kehitys oli hieman hidas vaikka kiinni nyt.

Miten hänen liimaa korvaasi vaikuttaa hänen sosiaalista kehitystä? Voisiko se olla syy-yhteys yllä ja missä määrin? Mitä voin, kun hänen vanhempi tehdä auttaakseen?

Vastata

Jos liimaa korvan häiritsee lapsen kuulo voi hidastaa niiden kielen kehitystä ja vaikuttaa heidän käyttäytymiseensä ja koulutuksen edistymistä.

Jos tyttäresi joskus on vaikea seurata, mitä tapahtuu ryhmässä tilanteissa, ja on ollut hieman odotettua hitaampaa puheessaan kehittämiseen, hänen liima korva voisi olla osasyynä.

Hänen taso kuulo voi vaihdella ja voi olla vähemmän hyvä aikana ja sen jälkeen kylmä, joten älä ihmettele jos viikolla hän tuntuu kuulla varsin hyvin ja seuraavaksi näyttää on enemmän ongelmia.

On joitakin perus viestintä vinkkejä, jotka voivat auttaa tekemään kuunnella helpompi tyttäresi.

Yritä saada hänen huomionsa ennen kuin alkaa puhua. Varmista, että olet kohtaavat häntä niin paljon kuin mahdollista, ja pitää taustamelun minimiin. Puhu selkeästi ja huutaa ja ylläpitää normaalia rytmiä puhetta.

Jos hän menee lastentarha tai päiväkoti, tee varmista henkilökunta ymmärtää tyttäresi on liimaa korvan.

Olisi hyödyllistä, jos he käyttävät viestinnän vinkkejä olen juuri hahmotellut, ja kun lapset istuvat yhdessä kuunnellen tarina henkilökunnan täytyy laittaa tyttärensä lähelle henkilö, joka puhuu ja kysyä häneltä, jos hän voi kuulla mitä sanotaan.

ENT kirurgi, joka näki tyttäresi luultavasti suositeltavaa, että hän ei tarvitse leikkaushoitoa tällä hetkellä, sillä hänen kuulo oli vain alle normaalin.

Ilmeisesti tyttäresi kuulo on testattava uudelleen jossain vaiheessa selvittää, jos se parantaa tai pahenee.

Yksi syy, että liima korva kehittyy niin yleisesti pienille lapsille, koska niiden Eustachian putket (joka yhdistää kunkin korvan takana kurkun) ovat edelleen kasvussa ja ei välttämättä toimi yhtä tehokkaasti kuin he tekevät aikuisilla.

Jos Eustachian putket eivät avaudu kunnolla ilma pysty kiertämään keskiosassa korvan ja tämä voi heikentää kuuloa.

Jos haluat kokeilla jonkinlaista hoitoa odottaessasi tyttäresi kuulo arvioitava uudelleen, voit kokeilla laitetta kutsutaan Otovent.

Tämä koostuu muoviputki, johon pieni ilmapallo voidaan kiinnittää. Jos putki on huolellisesti sijoitettu yhteen sieraimeen ja lapsi täyttyy ilmapallo puhaltaa ilmaa alas sieraimeen putkeen, tämä voi tehdä Korvatorvi avata ja siten parantaa sen toimintatapaa.

Säännöllinen käyttö Otovent usean viikon ajan on osoitettu aiheuttavan suotuisia vaikutuksia liima korvaan, mutta jotkut lapset löytää laitteen vaikeaa tai mahdotonta käyttää.

Otovent ei ole käytettävissä reseptiä, mutta voi ostaa apteekeista.

Voit myös auttaa tyttäresi tekemällä varma, että hän ei ole alttiina savuinen ympäristöissä, kuten passiivisen tupakoinnin arvellaan olevan yksi tekijä, joka voi edistää liima korva kehittyy lapsen.

Jotkut vanhemmat käyttävät homeopaattiset yrittää parantaa lapsen liimaa korvaan. Ei ole selvää tieteellistä näyttöä siitä, että tällaista kohtelua toimii, mutta jos halusi kokeilla sitä sinun pitäisi saada neuvoja pätevä homeopaatti.