Ectena

Minun kaksi-vuotias ei puhu

Kysymys

Vietän joka päivä erittäin huolissani pikkupoika.

Hän on viime aikoina ollut kuulotesti, ei havaittu kuulo-ongelmia, mutta hän suostu puhumaan.

Hän on normaali, terve rakastava aktiivinen lapsi, mutta vaikka hän on lausunut hyvin selkeitä sanoja, kun halusi, kun sai sanoa ne uudelleen, hän ei.

Olen ajatellut mahdollisuutta autismin, mutta katsot kriteerit, sanoisin, että hän on kaukana sieltä. Voitteko auttaa?

Olisin kiitollinen neuvoista, hän on kirjattu nähdä puheterapeutti, kun hän täyttää kolme (hän ​​on nyt kaksi), mutta olen epätoivoinen tehdä mitään voin edistää tätä rakastava, kirkas pieni poika edelleen, jos vain pysäyttää minua itkien itseni uneen useimpina iltoina huolesta.

Vastata

Olet ilmeisesti hyvin huolissaan pikku poika vaan sinun kuvaus, hän näyttää kehittyvän normaalisti monilla alueilla, jotka on rohkaisevaa.

Ihmettelen, jos olet nähnyt GP tai terveydenhoitajalta äskettäin - joko niistä voisi arvioida poikasi tarkistaa, että hän tekee hyvää edistystä hänen yleiseen kehitykseen, vaikka hänen puheensa on viivästynyt.

Jos olet hyvin huolissani, voit jopa keskustella lääkärisi kanssa siitä, kannattaako ottaa poikasi tarkoitetun sairaalan lastenlääkäri.

Jos asiantuntija pystyi vakuuttaa teille, että se on vain puhetta, jonka poikasi on ongelmia, ihmettelen saattaa auttaa sinua tuntemaan vähemmän ahdistunut.

Jotkut lapset eivät vie paljon kauemmin puhua kuin toiset, mutta sinne lopulta. Tiedätkö miksi joudut odottamaan kunnes poika on kolme ennen kuin hän voi nähdä puheterapeutti?

Tarkista, onko nimitys voitaisiin aikaistaa, koska se vapauttaa sinut pitkän odotuksen saada neuvoja paras tapa auttaa poikasi.

Sillä välin voit auttaa häntä pelaamalla hänen kanssaan, puhu hänelle niin paljon kuin voit, osoittaa hänelle kuvia kirjat, lukeminen hänelle tarinoita ja yleensä saada poikasi kiinnostunut ympäröivästä maailmasta.

Enemmän puhetta hän altistuu, sitä enemmän hän tulee ymmärtää ja toivottavasti ajoissa, hän haluaa ilmaista itseään läpi kieli enemmän kuin hän on tällä hetkellä.