Ectena

Menieren tauti

Mikä on Ménièren tauti?

Tauti on nimetty ranskalaisen lääkäri - Prosper Ménièren - joka kuvaili kunnossa on ominaista äkillinen iskujen huimaus, pahoinvointi, oksentelu, kuulon ja surinaa korvissa ( tinnitus ).

Mikä on syy Ménièren tauti?

Ménièren tauti on sairaus sisäkorvan aiheuttama muutos nesteen paine. Tämä voi tapahtua aivan yllättäen ja ilman varoitusta. Tarkka syy taudin ei tiedetä, vaikka stressi on yksi niistä tekijöistä, jotka voivat tuoda hyökkäys.

Mitkä ovat oireet Ménièren tauti?

    Menieren itse kuvaili sitä äkillistä:
  • huimaus ja tunne huimaus kanssa "spinning" visio
  • pahoinvointi
  • oksetus
  • kuulovamma tai kuulon kanssa ääniä korvissa (tinnitus).

Huimaus voi tulla tyhjästä ja olla niin vakavia, että sairastuneille täytyy pitää kiinni jonkun välttää kaatumasta. Hyökkäys voi kestää jopa 12 tuntia.

Onko tauti parannettavissa?

Ihmiset, jotka on diagnosoitu Ménièren tauti on kertonut lääkärille, että on tärkeää levätä ja antaa matalan stressin elämäntapa. Tietäen, että tauti voidaan valvoa ja että se olisi mahdollisesti parantaa on myös rauhoittava vaikutus, mutta huono se voi olla tuntui aluksi.

Hyökkäykset voidaan estää lääkkeitä säännöllisesti. Betahistine (SERC) toimii pienten verisuonten korvaan ja hoidetaan huimaus, tinnitus ja kuulon liittyvät Ménièren tauti.

Diureetit voivat parantaa huimaus oireita piirtämällä nestettä ulos sisäkorvan. Antihistamiinit, kuten cinnarizine (esim. Stugeron) ja antisickness lääkkeet kuten prochlorperazine (esim. Stemetil) voivat myös estää ja hoitaa hyökkäyksiä.

Vähentäminen suolan ruokavalion ja saanti teetä ja kahvia voi myös osoittautua hyödylliseksi.

Menieren tauti. mikä on mandeacute, niandegrave; uudelleen tauti?
Menieren tauti. Mikä on Ménièren tauti?

Vaikeissa tapauksissa leikkaus on vaihtoehto, mutta ei ole ihanteellinen hoito tälläkään alalla. Toiminta parantaa salaojitus nesteen sisäkorvan auttaa joillakin potilailla. Jos tämä ei onnistu, hermo, joka ohjaa tasapaino voidaan leikata.

Tulevaisuuden näkymät

Ihmiset, jotka ovat kokeneet erittäin epämiellyttävä isku Ménièren tauti pelkäävät seuraava ja valitettavasti iskut eivät palaa joko säännöllisesti tai epäsäännöllisesti. Ainoa lohtu on, että kun he tulevat harvemmin ja lievempiä.

Seuraus Ménièren tauti on usein kuulon vaikka hyökkäyksiä, ja tauti on hävinnyt.

Voiko Ménièren tauti luullaan muita sairauksia?

Kyllä voi. Joissakin näistä, kuten huimaus ja tinnitus, huimaus on samanlainen, mutta kuulo on edelleen normaalia. Kasvain hermo kuulo (kuulohermokasvainta) voi myös aiheuttaa kuulovaurioita, tinnitus ja horjumista.