Ectena

Bonjela


Pääasiallinen käyttötapa Vaikuttava aine Valmistaja
Suun haavaumat Koliini salisylaatti, cetalkonium kloridi Reckitt Benckiser Healthcare

Miten se toimii?

Bonjela geeli ja Bonjela viileä minttu geeli molemmat sisältävät kahta vaikuttavaa ainetta, koliinisalisylaatti ja cetalkonium kloridi.

Koliinisalisylaatti kuuluu lääkeryhmään steroideihin kuulumattomien tulehduskipulääkkeiden (NSAID). Se on samanlainen, mutta ei ole sama kuin aspiriini. Koliinisalisylaatti salpaa toimintaa ainetta kehossa syklo-oksygenaasi.

Runkosarja oksigenaasia on mukana tuotannon eri kemikaaleja elin, joista osa tunnetaan prostaglandiineja. Prostaglandiinit on monia toimia, ja ovat yhteydessä tulehduksen. Keho tuottaa prostaglandiineja vastauksena vammoja ja ne aiheuttavat lisää verenkiertoa alueella vahingot. Tämä johtaa turvotusta, lämpöä, punoitus ja kipu, joka alueella.

Estämällä syklo-oksigenaasia koliinisalisylaatti estää prostaglandiinien muodostumisen ja siten vähentää tulehdusta ja kipua suun ympäristössä sitä sovelletaan.

Cetalkonium kloridi on antiseptinen, joka tappaa erilaisia ​​bakteereja ja sieniä, jotka saattavat tartuttaa kipeä tai rikkoutuneen ihon suuhun.

Koliinisalisylaatti vuonna Bonjela geeliä käytetään lievittämään kipua ja epämukavuutta aiheuttamia suun haavaumat, proteesi ärtymistä täplät henkselit ja huuliherpes. Antiseptinen auttaa estämään ärtynyt alueet saamasta tartuntaa ja tämä voi auttaa heitä parantua.

Geeliä hierotaan kipeä suun puhtaalla sormenpäällä. Noin puolet tuumaa geeliä tulisi käyttää aikuisille yli 16-vuotiaille.

Jos proteesi ärsytystä, jätä 30 minuuttia geelin levityksen jälkeen ennen kuin laitat hammasproteesit takaisin sisään Älä levitä geeliä suoraan tekohampaat, koska tämä voi edelleen ärsyttää ikeniä.

Mihin sitä käytetään?

Lievittää kipua:

Varoitus!

  • 21 huhtikuu 2009: Lääkkeet ja terveydenhuollon tuotteiden sääntelyvirasto (MHRA) on suositellut, että ajankohtainen sisältävien tuotteiden koliinisalisylaatti (tärkein vaikuttava ainesosa Bonjela ja Bonjela viileä minttu geeli) ei pitäisi enää käyttää lapsilla ja alle 16-vuotiaat. Tämä neuvo on puhtaasti varotoimenpide, teoreettinen riski, jos nämä tuotteet ovat liikaa lapsilla. Jos olet aiemmin käyttänyt Bonjela tai Bonjela viileä minttu geeliä lapsesi sinun ei tarvitse huolehtia - on hyvin pieni riski haittavaikutuksia. Bonjela ja Bonjela viileä minttu geeli edelleen sopiva ja turvallinen hoitoja aikuisille yli 16-vuotiaille. Lisätietoja ja neuvoja puhua apteekkiin, hammaslääkäriin tai lääkäriin. Uusi ikäraja ei koske Bonjela kasvukipuja geeli, joka ei sisällä koliinisalisylaatti ja on edelleen sopiva kasvukipuja ikäisille vauvoille yli kaksi kuukautta.
  • Bonjela ei pitäisi soveltaa enemmän kuin kerran kolmessa tunnissa. Älä ylitä suositeltua annosta.
  • Jos proteesi ärsytystä, jätä 30 minuuttia geelin levityksen jälkeen ennen kuin laitat hammasproteesit takaisin sisään Älä levitä geeliä suoraan tekohampaat, koska tämä voi edelleen ärsyttää ikeniä.
  • Jos oireet jatkuvat yli seitsemän päivää, ota yhteys lääkäriin tai hammaslääkäriin.

Ei saa käyttää

  • Lapset ja nuoret alle 16-vuotiaat.
  • Allergia salisylaateille esim. aspiriinia.
  • Aktiivinen mahahaava.

Tätä lääkettä ei saa käyttää, jos olet allerginen jollekin tai sen ainesosia. Kerro lääkärillesi tai apteekkiin, jos olet aiemmin kokenut tällaista allergia.

Jos sinusta tuntuu, olet saanut allergisen reaktion, lopeta tämän lääkkeen käyttö ja kerro heti lääkärillesi tai apteekkiin.

Raskaus ja imetys

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää raskauden tai imetyksen aikana. Muitakin lääkkeitä voidaan turvallisesti käyttää raskauden tai imetyksen tarjoaa hyöty äidille ole suurempi kuin riski sikiölle. Kerro aina lääkärillesi, jos olet raskaana tai suunnittelet raskautta, ennen minkään lääkkeen käyttöä.

  • Tämä lääke ei tiedetä olevan haitallisia, jos raskaana oleva nainen käyttää, antaa suositeltu annos ei ylity, mutta se olisi vältettävä loppupuolella raskauden. Hakeudu lääkärin neuvoa lääkäriltä tai apteekista ennen minkään lääkkeen käyttöä raskauden aikana.
  • Tämä lääke saattaa kulkeutua äidinmaitoon hyvin pieniä määriä, mutta ei todennäköisesti ole haitallisia vaikutuksia imeväiseen. Kuten kaikki lääkkeet, aina tarkistaa lääkäriltä tai apteekista ennen kuin käytät tätä lääkettä, jos imetät.

Sivuvaikutukset

Lääkkeet ja niiden mahdolliset haittavaikutukset voivat vaikuttaa yksittäisten ihmisten eri tavoin. Seuraavassa on joitakin sivuvaikutuksia, joiden tiedetään liittyvän tätä lääkettä. Vain koska sivuvaikutus tässä sanotaan ei tarkoita, että kaikki ihmiset käyttävät tätä lääkettä kokevat, että tai sivuvaikutus.

  • Haavaumia työmaalla hakemuksen, jos sitä käytetään liikaa.

Yllä mainittuja haittavaikutuksia ei välttämättä ole kaikkia haittavaikutuksia raportoitu lääkkeen valmistaja.

Lisätietoja muista mahdollisista riskeistä tätä lääkettä, lue tiedot lääkkeen kanssa tai ota yhteys lääkäriin tai apteekkiin.

Miten tämä lääke vaikuttaa muiden lääkkeiden?

Jos käytät jo muita lääkkeitä, myös ilman reseptiä ja rohdosvalmisteita, kannattaa tarkistaa apteekista ennen tämän lääkkeen sekä varmistaa, että yhdistelmä on turvallinen.

Jos käytetään suuria määriä tätä lääkettä voi mahdollisesti lisätä anti-veren hyytymistä ehkäisevää vaikutusta veren hyytymistä lääkkeen varfariinin.

Tämä lääke ei tiedetä merkittävästi vaikuttaa muiden lääkkeiden, joka tarjoaa suositeltu annos ei ylity.

Muita lääkkeitä, jotka sisältävät samaa vaikuttavaa ainetta

Tällä hetkellä ei ole muita lääkkeitä saatavilla Euroopassa, jotka sisältävät tämän vaikuttavien aineiden yhdistelmä.