Ectena

Onko minun sikiötä vaarassa aivokalvontulehdus?

Kysymys

Vaimoni on opettaja ja on kahdeksannella kuulla raskaana. Seitsemän-vuotias lapsi koulussa on viruksen aiheuttama aivokalvontulehdus.

Vaikka hän ei ole suorassa kosketuksessa lapsen, niiden polut ovat ylittäneet. Onko syntymättömän vaarassa sairastua aivokalvontulehdus?

Vastata

Viruksen aiheuttama aivokalvontulehdus on yleisin muoto aivokalvontulehdus. Kun diagnoosi on varmistettu vain hoito tähän on lepo ja kipulääkkeet.

On olemassa monia erilaisia ​​viruksia, jotka voivat aiheuttaa aivokalvontulehdusta, ja suurin osa näistä ei aiheuta uhkaa lainkaan sikiötä raskaana olevan naisen.

Kaksi viruksia, jotka voivat aiheuttaa aivokalvontulehdusta ja saattaa liittyä vähäinen riski vauva ovat sikotauti (mutta tämä on harvinaista nyt, että kaikilla lapsilla on MMR rokotus) ja coxsackie B-infektio.

Jos vaimosi ei ole ollut tiiviissä yhteydessä lapsen, joka on viruksen aiheuttama aivokalvontulehdus, niin on epätodennäköistä, että hän on altistunut infektion.

Jos hän ei alkavat tuntea itsesi jollakin tavoin huonovointiseksi kannattaisi hänen järjestäminen nähdä hänet GP, jotta hän voi arvioida, mutta se on erittäin epätodennäköistä, että toimia tarvitaan.