Ectena

Typherix (lavantautirokotteeseen)


Pääasiallinen käyttötapa Vaikuttava aine Valmistaja
Ehkäisy lavantauti Vi kapselipolysakkaridin Salmonella typhi bakteerit GlaxoSmithKline

Miten se toimii?

Typherix rokote sisältää palasia tapettua Salmonella typhi bakteerit (bakteerit, jotka aiheuttavat lavantautia). Se stimuloi kehon immuunivastetta lavantauti bakteereja, ilman todella aiheuttaa taudin.

Kun keho altistuu ulkomaisten organismien, kuten bakteerien, immuunijärjestelmä tuottaa vasta-aineita niitä vastaan. Vasta-aineet auttavat immuunijärjestelmä tunnistaa ja tappaa ulkomaisten organismien. Jokainen ulkomainen organismi aiheuttaa kehon tuottamaan eri tyyppisiä vasta joka vain myöntää, että tiettyjä hyökkääjiä.

Vasta muodostunut jää elimistöön ja tunnistaa tulevia tartunnan saman organismin. Tämä mahdollistaa immuunijärjestelmä hyökkää organismin nopeasti, ja niin, ettei se aiheuttaa tautia. Tämä suojaa infektioita tunnetaan koskemattomuus.

Koskemattomuus voidaan tuottaa keinotekoisesti antamalla rokotteita. Rokote on bakteeri, bakteeri-toksiini tai virus, joka on inaktivoitu tai muulla tavoin niin, että se ei aiheuta tautia. Kuitenkin, koska elimistö tunnistaa rokotteen ulko Invader, se tuottaa vasta-aineita vastaan ​​se samalla tavalla kuin se olisi vasten aito tarttuu organismi. Jos kehon sitten kohtaa aidon tarttuu organismi on jo valmis ja voi käynnistää hyökkäyksen sitä vastaan ​​nopeasti.

Jokainen organismi stimuloi tietyn tyyppisen vasta-aineen, joten eri rokotetta on käytettävä tautiin. Tämä lavantautirokotteeseen stimuloi elimistön tuottamaan vasta-aineita bakteereja, jotka aiheuttavat lavantautia. Rokote annetaan yleensä injektiona lihakseen (lihakseen) esimerkiksi olkavarteen.

Rokotetta suositellaan ihmisiä matkustaa alueille, joilla on korkea riski lavantauti. Olisi annettava vähintään kaksi viikkoa ennen matkaa suuren riskin alue. Rokote antaa immuniteetin lavantautia vastaan ​​noin kolme vuotta. Joka takaa jatkuvan suojan lavantautia vastaan ​​tehosterokotus tarvitaan kolmen vuoden välein.

Mihin sitä käytetään?

 • Rokottaminen lavantauti aikuisilla ja lapsilla kaksi vuotta ja yli.

Varoitus!

 • Kuten kaikki rokotteet, tämä rokote ei tuota koskemattomuuden 100 prosenttia ihmisistä saa rokotteen. Kannattaa silti noudattaa ehdotonta ruokaa, vettä ja henkilökohtaista hygieniaa välttää tauti. Näitä ovat käsien pesu ennen ruokailua tai ruoanvalmistukseen vain juo keitettyä tai steriloitu vesi, välttää jääkuutioita juomia, jos et tiedä niitä on valmistettu "puhdasta vettä", syövät vain tuoreita kuumaa ruokaa, joka ei ole seistä huoneenlämmössä monta tuntia, ja välttää raaka hedelmät ja vihannekset, ellet ole kuorittu ne itse. Ole varovainen syö ruokaa kadun pysähtyy. Tämänkaltaiset toimenpiteet voivat myös suojella sinua pikkulavantautiepidemiat, hepatiitti, kolera ja muita matkailijoiden ripulia. Kysy apteekista lisää neuvoja.
 • Ihmiset, joilla on kilpirauhasen immuunijärjestelmä, joka johtuu esimerkiksi geneettisestä viasta, sairaus, kuten HIV-infektion tai hoidon immuunisalpaajien kuten kemoterapiaa, korkea-annos kortikosteroideja tai immunosuppressanttien, esimerkiksi käytettäviksi elinsiirto, voi tuota riittävä määrä vasta vastauksena tätä rokotetta. Tämän seurauksena, rokote saattaa olla vähemmän tehokkaita nämä ihmiset.
 • Alle kahden vuoden iässä voi myös tuota riittävä määrä vasta vastauksena tätä rokotetta. Tämän seurauksena rokote voi olla vähemmän tehokas tässä ikäryhmässä. Vuotiaille lapsille yhdestä kahteen vuotta pitäisi olla immuuni jos riski lavantautiin pidetään korkeana, mutta rokotukset ei suositella vauvoille alle 12 kuukautta.

Käytä varoen

 • Ihmiset verenvuodon riski jälkeen injektiona lihakseen, esimerkiksi johtuu veren hyytymistä kuten hemofilia tai verihiutaleiden määrä veressä (trombosytopenia).

Ei saa käyttää

 • Äkillinen kuumeinen sairaus. (Rokote olisi lykättävä, kunnes talteenoton jälkeen.)
 • Ihmiset, jotka ovat aiemmin ollut hengenvaarallinen allerginen reaktio lavantautirokotteeseen.

Tätä rokotetta ei saa antaa, jos olet allerginen jollekin tai sen ainesosia. Ilmoitathan lääkäri tai hoitaja antaa rokotteen, jos olet aikaisemmin saanut allergisen reaktion lavantautirokotteeseen.
Jos sinusta tuntuu, olet saanut allergisen reaktion jälkeen ottaa tätä rokotetta lääkärillesi tai apteekkiin välittömästi.

Raskaus ja imetys

Tiettyjä rokotteita ei saa käyttää raskauden tai imetyksen aikana. Muitakin rokotteiden voidaan turvallisesti käyttää raskauden tai imetyksen tarjoaa hyöty äidille ole suurempi kuin riski sikiölle. Kerro aina lääkärillesi, jos olet raskaana tai suunnittelet raskautta, ennen kuin mitään rokotetta.

 • Rokotteen turvallisuudesta käytettäväksi raskauden aikana ei ole osoitettu. Sitä ei suositella raskaana oleville naisille, ellei katsota välttämättömäksi lääkäri, ja odotetut hyödyt ovat suuremmat kuin mahdolliset riskit sikiöön. Hakeudu lääkäriin lääkäriltä.
 • Ei tiedetä, jos tämä rokote äidinmaitoon. On syytä noudattaa varovaisuutta, jos äidit imettävät, ja vain jos mahdollinen hyöty äidille on suurempi kuin mahdolliset riskit imeväiseen.

Sivuvaikutukset

Rokotteet ja niiden mahdolliset haittavaikutukset voivat vaikuttaa yksittäisten ihmisten eri tavoin. Seuraavassa on joitakin sivuvaikutuksia, joiden tiedetään liittyvän tätä rokotetta. Vain koska sivuvaikutus tässä sanotaan, se ei tarkoita, että kaikki ihmiset, joilla tätä rokotetta kokevat, että tai sivuvaikutus.

 • Kipu, punoitus tai ihon kovettuminen pistoskohdan ympärille.
 • Kuume (kuume).
 • Päänsärky.
 • Kipu lihaksissa tai nivelissä.
 • Väsymys.
 • Pahoinvointi ja oksentelu.
 • Ripuli.
 • Vatsakipu.
 • Allerginen reaktio.

Yllä mainittuja haittavaikutuksia ei välttämättä ole kaikkia haittavaikutuksia raportoitu rokotteen valmistaja.
Lisätietoja muista mahdollisista riskeistä tämän rokotteen, lue tiedot rokotteella tai ota yhteys lääkäriin tai apteekkiin.

Miten tämä rokote vaikuttaa muiden lääkkeiden?

Ihmiset lääkkeitä, jotka tukahduttaa toimintaa immuunijärjestelmää, kuten kemoterapiaa, korkea-annos kortikosteroideja tai immunosuppressantteja (esimerkiksi käytettäviksi elinsiirto), ei tuota riittäviä määriä vasta vastauksena tätä rokotetta. Tämän seurauksena, rokote saattaa olla vähemmän tehokkaita nämä ihmiset.

Tämä rokote voidaan antaa samaan aikaan kuin muut yhteiset rokotteita, esimerkiksi keltakuume, kurkkumätä, jäykkäkouristus, polio, vesikauhu, aivokalvontulehdus + C, hepatiitti A-ja B-hepatiitti, mutta jos niin on annettava eri paikkaan.

Muut lavantautirokotteet

TYPHIM Vi Vivotif