Ectena

Havrixissa junior monodose (hepatiitti rokote)


Pääasiallinen käyttötapa Vaikuttava aine Valmistaja
Hepatiitti lapsilla Inaktivoitu hepatiitti A-virus GlaxoSmithKline

Miten se toimii?

Havrixissa junior monodose on hepatiitti rokote, joka sisältää inaktivoitua A-virusta. Se toimii provosoi elimistön immuunivasteen, aiheuttamatta tautia.

Kun keho altistuu ulkomaisten organismien, kuten bakteerien ja virusten, immuunijärjestelmä tuottaa vasta-aineita niitä vastaan. Vasta-aineet auttavat elimistöä tunnistamaan ja tappaa ulkomaisten organismien. Vasta-aineet jäävät kehoon suojaamaan kehoa tulevien tartuntojen kanssa saman organismin. Tätä kutsutaan aktiivisen immuniteetin.

Immuunijärjestelmä tuottaa erilaisia ​​vasta-aineita jokaisen ulkomaisen organismin se kohtaa. Tämä vahvistetaan allas vasta-aineita, joka auttaa suojaamaan elimistöä erilaisia ​​sairauksia.

Rokotteet sisältävät otteita tai inaktivoitu muotoja bakteereita tai viruksia, jotka aiheuttavat taudin. Nämä muuttuneet muodot organismien stimuloivat immuunijärjestelmää tuottamaan vasta-aineita niitä vastaan, mutta eivät itse aiheuttaa taudin itse. Tuottamat vasta-aineet jäävät kehoon niin, että jos organismi on kohdannut luonnollisesti, immuunijärjestelmä voi tunnistaa sen ja hyökätä sitä. Tämä estää sitä aiheuttaa tautia.

Jokainen bakteeri tai virus stimuloi immuunijärjestelmää tuottamaan tietyn tyyppisen vasta-aineen, ja tämä tarkoittaa sitä, että eri rokotteita estämiseksi tarvitaan eri sairauksiin.

Hepatiitti A-rokote stimuloi immuunijärjestelmää tuottamaan vasta-aineita vastaan, hepatiitti A-virus, ja näin ollen estää hepatiitti A:

Tämä rokote ei anneta rutiininomaisesti. Sitä suositellaan lapsille, joilla on suuri riski sairastua hepatiitti, kuten matkailijoille riskialttiilla alueilla, lasten hemofilia käsitelty plasmaperäisellä hyytymistekijöiden, lasten, joilla on vaikea maksasairaus asukkaiden koteja niille, joilla on vakavia oppimisvaikeuksia ja suonensisäisten huumeiden väärinkäyttäjät. Rokote voidaan myös harkita läheiset ihmiset hepatiitti ja lapset, joilla on krooninen maksasairaus.

Rokote annetaan injektiona lihakseen olkavarteen. Suojan hepatiitti ei tapahdu välittömästi rokotuksen jälkeen Havrixissa junior monodose, mutta 93 prosenttia lapsista on suojaavia vasta-ainetasot kahden viikon kuluttua ja 99 prosenttia lapsista on suojattu neljän viikon kuluttua.

Jotkut rokotteiden teho säilyy eliniän, kun taas toiset täytyy päivittää muutaman kuukauden tai vuoden. Havrixissa junior monodose pitäisi varmistaa jatkuvan suojauksen hepatiitti vähintään vuoden kuluttua ensimmäisestä annoksesta. Antaa edelleen pitkäaikaisen suojan, toinen tehosteena annos annetaan mieluiten välillä 6 ja 12 kuukauden kuluttua ensimmäisen rokotuksen, mutta se voidaan antaa enintään 36 kuukautta ensimmäisen rokotuksen jälkeen. Valmistajan ennustaa, että booster tuottaa immuniteetin vähintään 10 vuotta.

Mihin sitä käytetään?

 • Estää hepatiitti vuotiaille lapsille 1-15 vuotta.

Varoitus!

 • Tämä rokote vain antaa suojan hepatiitti aiheuttaa hepatiitti A-virus. Se ei estä muita hepatiitti.
 • Lapset, joilla on munuaisten vajaatoiminta, jotka saavat hemodialyysi ei tuota riittävää immuunivastetta tätä rokotetta ja muita annoksia saatetaan tarvita. Sama koskee lapsia, joiden immuunijärjestelmä on kilpirauhasen, joka johtuu esimerkiksi geneettisestä viasta, HIV-infektion tai hoidon lääkkeitä, jotka heikentävät immuunijärjestelmää, kuten kemoterapiaa, suuria annoksia kortikosteroideja tai immunosuppressanttien, esimerkiksi estämään hylkäämisen urut elinsiirtoja. Lisäohjeita keskustele lääkärisi kanssa.

Ei saa käyttää

 • Sudden kuumeinen sairaus (rokote olisi lykättävä, kunnes talteenoton jälkeen).
 • Vauvat alle vuoden ikäisiä.
 • Lapset, jotka ovat allergisia antibiootti neomysiinille.

Tätä rokotetta ei saa käyttää, jos lapsesi on allerginen jollekin tai sen ainesosia. Kerro lääkärillesi tai apteekkiin, jos lapsella on aiemmin kokenut tällaista allergia.
Jos tunnet lapsesi on saanut allergisen reaktion jälkeen ottaa tätä rokotetta lääkärillesi tai apteekkiin välittömästi.

Käytä varoen

 • Lasten kanssa henkilökohtaiseen tai perheen Kuumekouristusanamneesiin.

Nämä lapset voivat kuitenkin antaa tätä rokotetta, mutta lääkäri voi suositella, että annat heille annos parasetamolia tai ibuprofeenia, jos ne kehittävät lämpötila sen jälkeen, kun tätä rokotetta. On tärkeää noudattaa ohjeita lääkäri ja antaa suositellun annoksen.

 • Lapset verenvuodon riski seuraavan pistoksena lihakseen, esim. lapset, joilla on hemofilia tai alhainen verihiutaleiden veressä (trombosytopenia) - nämä lapset voivat olla annetaan pistoksena ihon alle eikä lihakseen.

Raskaus ja imetys

Tiettyjä rokotteita ei saa antaa raskauden tai imetyksen aikana. Muitakin rokotteiden voidaan turvallisesti käyttää raskauden tai imetyksen tarjoaa hyöty äidille ole suurempi kuin riski sikiölle. Kerro aina lääkärillesi, jos olet raskaana tai suunnittelet raskautta, ennen kuin mitään rokotetta.

 • Turvallisuus antaa tämän rokotteen raskauden aikana ei ole tutkittu erikseen. Kuitenkin, koska se sisältää inaktivoitua virusta sen ei odoteta olevan haitallista. Sitä tulee käyttää varoen, ja vain, jos odotettu hyöty äidille on suurempi kuin mahdollinen riski vauvan. Kysy lääkäriltä neuvoa ennen rokotteen ottamista, jos olet tai epäilet olevasi raskaana.
 • Vaikutus tämän rokotteen imetyksen aikana ei ole tutkittu. Valmistaja ilmoittaa, että sitä tulee käyttää varoen imetyksen aikana. Kuitenkin perustuu Muiden inaktivoitu (tarttumaton) virusrokotteisiin annetaan imetyksen aikana, ei näyttäisi olevan mitään syytä ei anna rokotetta imettäville naisille, jotka ovat vaarassa hepatiitti A. lääkäriin lääkäriltäsi.

Sivuvaikutukset

Rokotteet ja niiden mahdolliset haittavaikutukset voivat vaikuttaa yksittäisten ihmisten eri tavoin. Seuraavassa on joitakin sivuvaikutuksia, joiden tiedetään liittyvän tätä rokotetta. Vain koska sivuvaikutus tässä sanotaan ei tarkoita, että kaikki lapset ottaa tätä rokotetta kokevat, että tai sivuvaikutus.

 • Arkuus, punoitus tai ihon kovettuminen pistoskohdan ympärille.
 • Päänsärky.
 • Fever.
 • Yleinen sairauden tunne (huonovointisuus).
 • Väsymys.
 • Häiriöt suolen, kuten ripulia, pahoinvointia ja oksentelua.
 • Ruokahaluttomuus.
 • Ihottuma.
 • Nivelkipu (artralgia).
 • Kipu lihaksissa (lihaskipu).

Tämä rokote ei sisällä eläviä viruksia, joten se ei voi aiheuttaa hepatiitti A.

Yllä mainittuja haittavaikutuksia ei välttämättä ole kaikkia haittavaikutuksia raportoitu rokotteen valmistaja.
Lisätietoja muista mahdollisista riskeistä tämän rokotteen, lue tiedot rokotteella tai ota yhteys lääkäriin tai apteekkiin.

Miten tämä rokote vaikuttaa muiden lääkkeiden?

Tämä rokote ei tiedetä vaikuttavan muita lääkkeitä.

Kuitenkin lasten lääkkeitä, jotka tukahduttaa toimintaa immuunijärjestelmää, esimerkiksi kemoterapiaa, korkea-annos kortikosteroideja tai immunosuppressanttien käytetty esimerkiksi jälkeen elinsiirto, ei tuota riittäviä määriä vasta vastauksena tätä rokotetta. Tämän seurauksena rokote voi olla yhtä tehokas näillä lapsilla. Jos lapsesi käyttää jotakin näistä lääkkeistä, keskustele asiasta lääkärisi kanssa.

Tämä rokote voidaan antaa samaan aikaan muiden rokotteiden kanssa, mutta jos näin on, muut rokotteita eri paikkoihin ja mieluiten eri raajoihin.

Muut hepatiitti rokotteiden

Avaxim Epaxal Havrixissa monodose
VAQTA lapsille