Ectena

Miksi kaulan kohtuni turvoksissa?

Kysymys

Olen 21-vuotias ja kun ottaa Papa-testi tällä viikolla lääkäri sanoi kaulan kohtu oli turvonnut.

Mikä voi aiheuttaa tämän?

Minulla ei ole mitään kipua tai verenvuotoa yhdynnän aikana, mutta viime kokeena minulla oli, he löysivät rajatapaus ydinvoima muutoksia.

Vastata

Älä huoli lääkäri viittasi siihen, että kun hän katsoi kaulan kohdun (joka on toinen nimi kohdunkaula), oli alueen punoitus ympärillä keskeinen osa.

Tämä punoitus on yleensä kutsutaan "eroosio" lääkärit, vaikka oikea nimi on "ectropion".

Yleisin syy se esiintyy on seurauksena olemisesta Pill ja luulisin tällä ei ole mitään tekemistä sinun rajatapaus kokeena viime kerralla.

"Borderline" ydinvoima muutoksia Papa ovat suhteellisen yleisiä.

Se tarkoittaa, että osa soluista otettu kohdunkaula aikana irtosolututkimus eivät ole aivan yhtä säännöllisesti muotoinen kuin laboratoriossa analysoidaan tuloksia haluaisi nähdä.

Laboratorio etsii hyvin varhain muutoksia, jotka voisivat merkitä syöpä voi kehittyä myöhemmin - ja siksi ne ovat yleensä hyvin varovaisia.

Suurimman osan ajasta, nämä raja muutokset korjautuvat itsestään. Siksi on usein odottamaan noin kuuden kuukauden kuluttua epänormaali kokeena, koska tällä kertaa ongelma on yleensä ratkaistu.

Jos uusin kokeena näyttää on vielä muutamia soluja, jotka eivät ole aivan oikeassa, niin lääkäri voi ehdottaa asian colposcopy klinikka sairaalaan.

Konsultti voi sitten olla varovainen katsomassa kohdunkaula ja tehdä kaksinkertainen varmista, että kaikki on kunnossa.

Vain korostaa, sinulla ei ole syöpä, sinulla on hyvin pieniä muutoksia kohdunkaula.

Tästä huolimatta sinun tulee joitakin seurantaa, kunnes kaikki on palannut normaaliksi. Keskustelu asioita läpi teidän GP tai käytännön sairaanhoitaja laittaa mielessä levossa.