Ectena

Kondylooma

Mitä sukupuolielinten syyliä?

Kondylooma ovat kautta sukupuoliyhteydessä.

Kondylooma hankitaan sukupuoliyhteydessä.

Ne johtuvat eri kantojen ihmisen papilloomavirus (HPV), joka lähetetään seksuaalista toimintaa tartunnan saaneen henkilön.

Kondylooma ovat pieniä ulokkeita lihaa, jotka kasvavat miehen ja naisen sukupuolielimet ja joskus ympäri peräaukko.

Syyliä voi vaihdella väriltään, vaaleanpunaisesta ruskeaan - riippuen paljolti sävy ihoa.

Kondylooma on tullut käytännössä endeeminen Yhdistyneen kuningaskunnan ensimmäisen vuosikymmenen 21. vuosisadalla.

Uusien tapausten määrä nähdään Euroopan urogenitaalinen lääketiede (GUM) klinikat on kasvanut 30 prosenttia vuodesta 1999. Todellakin, tämä on yleisin virus sukupuolitauti Euroopassa.

Vuonna 2009 oli 91257 uutta tapausta nähnyt GUM klinikat. Noin 49000 näistä infektioista olivat miehillä ja 42000 olivat naisia. Siellä oli myös noin 70000 tapauksissa toistuvia syyliä.

Lisäksi tuntematon määrä potilaita hoidettiin yksityisten lääkäreiden tai yleislääkärit.

Korkeimmat luvut vuotiaiden naisten 16-19 ikäisiä miehiä ja 20-24.

Mitkä ovat merkkejä sukupuolielinten syyliä?

Sukupuolielinten syyliä eivät näy kunnes ainakin kahdesta neljään viikkoa tartunnan jälkeen, ja joskus kuukausia ennenkuin syylät näkyvät.

Kondylooma ei yleensä satu, mutta ne voivat joskus olla kutiava ja voi joskus vuotaa verta. Ne ovat vaihdelleet esiintymisiä, alkaen täysin tasainen syyliä karkea kukkakaali-ulokkeita. Ne näkyvät heidän yksittäin tai ryhmissä.

Miehillä sukupuolielinten syyliä usein näkyvät penis, ja varsinkin alla esinahka. Syyliä voidaan myös sijaitsee virtsaputken (virtsan putki) ja voi olla näkyvissä tönäisi irti. Ne voivat myös olla alueella peräaukon ympärillä.

Sukupuolielinten syyliä. ota välittömästi yhteyttä lääkäriin.
Sukupuolielinten syyliä. ota välittömästi yhteyttä lääkäriin.

Naisilla sukupuolielinten syyliä näkyvät huulet vulva, emättimessä tai lähellä virtsaputken (virtsan) avaaminen. Kondylooma voi myös näkyä ja peräaukon ympärillä, varsinkin jos nainen on ollut peräsuolen seksiä.

Kuka on vaarassa?

 • Ihmiset, joilla on useita seksikumppaneita.
 • Ihmiset, jotka eivät käytännössä turvaseksiä.

Mutta jos joku on seksiä voi saada sukupuolielinten syyliä.

Hyviä neuvoja

 • Käytä kondomia - se osittain suojautumaan sukupuolielinten syyliä.
 • Jokainen epävarma siitä, onko heillä syyliä, pitäisi saada check-up lähimmän GUM klinikalle.
 • Ja äkillisesti purkaus sukupuolielinten syyliä voisi ehdottaa vika immuunijärjestelmän, mahdollisesti aiheuttama HIV - kuka tahansa vaikuttaa tulisi ottaa yhteyttä lääkäriin.

Miten lääkäri tekee diagnoosin sukupuolielinten syyliä?

 • Kautta kliininen tutkimus.
 • Havaita näkyvät huonosti sukupuolielinten syyliä lääkäri moppi alue etikkahappoa. (Tämä ei loukkaantunut.) Sukupuolielinten syyliä sitten näkyä valkoisia laikkuja.

Miten sukupuolielinten syyliä käsitellään?

 • On tärkeää, että molemmat partnersare käsitelty, jos mahdollista. Varmista, että noudatat hoito - sukupuolielinten syyliä on helppo käsitellä, kun ne ovat pieniä ja muutamia.
 • Älä yritä hoitaa itseäsi.
 • Syyliä voidaan hoitaa sivelemällä niitä syylä liuottamalla liuos tai voide, joka sisältää, podofyllotoksiinia (Condyline tai Wartec).
 • Jos tämä ei onnistu, klinikka voi poistaa syyliä alle paikallispuudutuksessa käyttäen leikkaus, jäädyttämistä tai laserhoitoa.
 • Toistuva ja "vaikea" syyliä voi joskus hoitaa kerma sisältää uudempaa lääkettä nimeltä imikimodin.

Näkymät

 • Jokainen, joka on aiemmin saanut tartunnan sukupuolielinten syyliä vaarassa, että he palaavat. Kuitenkin usein on vain yksi puhkeaminen.
 • Hoitoa voi olla mennä useita viikkoja tai jopa kuukausia.
 • Jotkut syylä tyypit arvellaan liittää esiintyminen solun muutoksia kohdunkaula ja syövän sukupuolielimiä. On siis hyvä idea naisten sukupuolielinten syyliä ympärillä emättimen säännöllisesti pyyhintänäytteitä.
 • On ehdotettu, että joidenkin kantojen HPV saattaa liittyä syövän suun ja nielun myöhemmin elämässä. Mutta tämä ei ole osoitettu tällä hetkellä.