Ectena

Mitä tapahtuu, kun keuhkokuume?

Kysymys

Minulla oli keuhkokuume viime jouluna, joka on johtanut arpia minun vasen keuhko.

Onko tämä koskaan parane?

Vastata

Olen pahoillani kuullessani, että sinulla oli keuhkokuume viime vuonna. Toivon, että olet tehnyt hyvää palautumista ja että olet palannut täyteen toimintaan.

Kun infektio kehittyy, on tulehdus ilma kulkee yli henkitorveen. Osa immuunivasteen tuloksena muodostuu limaa ja katarri, joka vie pari viikkoa tyhjentää.

Yleensä tämä on mopped-up meidän suojamekanismit, jotta emme kehittää keuhkokuume joka kerta olemme alttiina flunssaa.

Jos hyökkää bakteeri tai virus on erityisen aggressiivisia, tai me ajaa alas ja immunologiseen tukahdutetaan, bug voi lisääntyä nopeasti hyökätä koko alueen keuhkojen kudosta.

Tämä voi tapahtua koko koru keuhkojen tai olla hajallaan molemmat keuhkot keuhkokuumeen. Kun vuori (pleura) on keuhko tulee vaikuttaa, tartunnan prosessi aiheuttaa keuhko noudattaa keuhkopussin tuottaa tuskaa keuhkopussintulehdus.

Sitten, kun ehto tulee turvajärjestelyjä meidän puolustaa valkosolujen, tulehdusreaktio joskus johtaa arpia.

On yhtä todennäköistä, että alueen infektio keuhkoissa, tulee torjua elimistön immuunivastetta ja että arpikudosta kehittyy.

Nämä muutokset tuottavat usein ulkonäkö paksuuntuminen tai arpia, on X-ray rinnassa.

Aikanaan, infektio ja tulehdusreaktio häviävät. Arpia vähenee tasaisesti ajan myötä, ja siellä on vastaavaa parannusta ilmassa maahantulon vaurioituneen keuhkojen ja palautua normaaliksi keuhkojen toimintaa.

Useimmissa tapauksissa arpeutuminen vähenee, vaikka se ei täysin häviä bout keuhkokuumeeseen.