Ectena

Kivesten kokkareita ja kuoppia

Kivessyöpä on yleisin syöpä miehillä vuotiaista 15-44 vuotta vuonna Euroopassa.

Kivesten kokkareita ja kuoppia. yhteiset ehdot, jotka voivat vaikuttaa kivekset tai kivespussiin.
Kivesten kokkareita ja kuoppia. Yhteiset ehdot, jotka voivat vaikuttaa kivekset tai kivespussiin.

Vaikka kivessyöpä on harvinaista, se ei ole ollenkaan harvinaista löytää kyhmyn kiveksiä.

On olemassa monia ehtoja, jotka voidaan helposti sekoittaa kivessyöpä, ja useimmat heistä eivät ole läheskään niin vakava.

Yhteiset ehdot, jotka voivat vaikuttaa kivekset tai kivespussin

Puuttuu kives

Kehityksen aikana kivekset siirtyy alas vatsassa kivespussiin. Kuitenkin jopa aikuisuuteen, kivekset voivat liikkua melko helposti takaisin ylös kivespussin ja vatsan joten niitä voi olla vaikea löytää joskus.

Esimerkiksi tutkimalla itse uinnin jälkeen kylmässä vedessä voi olla mahdotonta tuntea edes yksi kives, koska kylmä voi aiheuttaa kives vetäytyy vatsaan.

Jos sama kives on aina ollut kateissa, kannattaa tarkistaa lääkäriltä onko sinulla kives, joka ei ole koskaan siirtynyt vatsan kivespussiin (undescended kives).

Piilokiveksisyyttä olisi käsiteltävä niin nuoria kuin mahdollista, ja aikuisille, joilla on ollut undescended kives täytyy itse tutkia säännöllisesti, koska riski kivessyöpä kasvaa undescended kives.

Syyliä

Iho kivespussin on yleensä karkea ja kasvoi. Pieni, kukkakaali-like, nokkosihottuma voi olla syyliä ja olisi lääkärin hoitoa, yleensä urogenitaalinen lääketiede (GUM) tai seksuaaliterveyden klinikalla. Älä yritä poistaa niitä itse.

Tiny, sileä kuoppia on kivespussin ja siittimen ovat normaaleja ja ovat yksinkertaisesti karvatupet tai hikirauhaset. Nämä ovat yleensä törröttää enemmän, kun kivespussin on tiukka, koska kylmällä säällä, ja ovat erityisen huomattavissa pystyttää penis, jossa ne aiheuttavat suhteettoman paljon tarpeetonta huolta.

Tyrä

Silmukka suolen voi työntyä aukkojen läpi vatsan ja muodostavat turvotusta tai tyrä klo välinen liitos reisien ja vatsan (nivusalueelle).

Joissakin tapauksissa tyrä voi siirtyä kivespussiin. Miehet ovat paljon todennäköisemmin kehittää nivustyrä kuin naiset, koska mahdollinen heikkous vatsan klo nivusiin. Jos pala kivespussin on nivustyrä, hermoimpulssien Yskä voi tuntua kivespussin (minkä vuoksi saatat joutua yskä tutkimuksen aikana).

Kuitenkin miesten on usein täysin tietämätön tällaisesta tyrä, kunnes se tulee hyvin suuria tai jos se strangulates (katkaisee sen verenkierto), mikä aiheuttaa äkillistä kipua.

Oppiminen nostaa oikein, pitää aktiivinen ja katsella paino vähentää riskiä tyrä. Kun tyrä on kehittynyt, ristikko estää kuristumisesta pitämällä suoliston minne se kuuluu, mutta leikkaus on aina paras vaihtoehto.

Hydrocele / kiveskohju

Pehmeä pala kivespussin, varsinkin jos saat sormet sen ja kives, on todennäköisimmin hydrocele. Tämä on kokoelma steriilin nesteen johto kiinni kives, joka on aina vaaraton. Hoitamattomana hydrocele voi kasvaa suuren koon ja aiheuttaa epämukavuutta, niin ne ovat yleensä parhaita valutettu alussa.

Varicoceles ovat samanlaisia, paitsi ne johtuvat laajentuneet verisuonet. Molemmat saattavat vaatia kirurgisen poiston vaikeissa tapauksissa.

Kumpikaan ehto on vaarallista paitsi hyvin harvoissa tapauksissa, kun he tulehtua tai painostaa verisuonia.

Infektio

Arkuus ja lämpöä, joka kehittyy hitaasti yhden tai molemmat kivekset, erityisesti kivesten turvotusta tai kehon lämmön nousu voi johtua infektio. Infektion aiheuttavan organismin ei välttämättä sukupuolitauteja, koska kivekset ja kivespussin ovat yhtä alttiita tartunnalle kuin mikä tahansa muu ruumiinosa.

Pitkittynyt, hoitamaton infektio voi vahingoittaa kivekset ja vähentää hedelmällisyyttä, joten on syytä saada hoitoa nopeasti.

Antibiootit ovat yleensä vain hoidon tarpeen. Infektioita, jotka vaikuttavat koko kehoon voi joskus aiheuttaa kipua ja turvotusta kiveksiä. sikotauti ja rauhaskuumetta ovat hyviä esimerkkejä, joskin flunssa ja vilustuminen voi aiheuttaa kipeä tunne kiveksiä. Parasetamoli voi auttaa vähentämään kipua, joka menee tämän ongelman.

Vamma

Useimmat miehet ovat kärsineet tuskallista isku kiveksiä. Yleensä vaara pysyvää vahinkoa vetäytyy kuin kipu vähenee.

Jos kipu jatkuu yli muutaman tunnin, tai jos ohitat verta virtsassa, sinun pitäisi saada kassalla kiireellisenä, koska verenvuoto kivekset voivat olla vakavia.

Hakeminen kylmää pakkaa (jotka olisi katettava estää vahinkojen pakkasessa) pidempään kuin viisi minuuttia helpottaa kipua.

Jatkuva vahinkoa huonosti rakennettu tai huonosti säädetty, polkupyörän satula voi vahingoittaa kiveksiä. Suojavarusteita on käytettävä kaikkia yhteystietoja ja muita riskialttiita urheilu.

Vääntö

Spontaani kiertämällä kives (kivesten vääntö) leikkaa omaa verenkiertoa, ja tuskin jää huomaamatta.

Vaikea kipu, turvotus ja arkuus yksi kives liittyy usein oksentelua.

Kipu ei laantua, ellei kives manipuloidaan oikeaan asentoon leikkaus, joka on tehtävä viimeistään tunnin tai peruuttamatonta vahinkoa kives voi tapahtua.

Ei syy on perustettu vääntö, vaikka sinun riski kasvaa, jos se on tapahtunut ennenkin. Kirurgi voi päättää ompeleen molemmat kivekset löysästi kivespussin kiertymisen estämiseksi tulevaisuudessa.

Kivessyöpä

Kivessyöpä on vain 1 prosenttia kaikista syövistä miehillä. Mutta se on suurin yksittäinen syy syövän vuotiaat miehet 15-44 vuotta vuonna Euroopassa.

Muut ihmiset myös lukea:

Tarkistaminen itseäsi kivessyöpä: miksi itse tutkia?

Impotenssin (erektiohäiriöiden): miksi ED tapahtuu?

Valitsemalla ehkäisyä: mikä toimii ja mikä ei?

Kivesten kokkareita ja kuoppia: yhteiset ehdot, jotka voivat vaikuttaa kivekset tai kivespussiin.