Ectena

Corsodyl spray (klooriheksidiini)


Pääasiallinen käyttötapa Vaikuttava aine Valmistaja
Suuhygienia Klooriheksidiinidiglukonaatti GlaxoSmithKline Consumer Healthcare

Miten se toimii?

Corsodyl spray sisältää vaikuttavana aineena klooriheksidiinille joka on antiseptinen ja desinfiointiaine agentti.

Klooriheksidiini on aktiivinen erilaisia ​​bakteereja, viruksia, bakteeri-itiöitä ja sieniä. Se tappaa mikro-organismit liittyy erilaisia ​​suun ja nielun tulehdusten ja muiden yhteisten edellytysten suuhun. Tämä sisältää Candida albicans sienet, jotka aiheuttavat sammas infektio suussa, ja bakteerit, jotka voivat tartuttaa suun haavaumia tai muita kipeä alueilla suussa, esimerkiksi jälkeen hammaslääkärin. Infektio näistä alueista lisää epämukavuutta ja viivästyksiä paranemista.

Klooriheksidiinin on myös osoitettu estävän muodostumista ja plakin hampaita, joka auttaa estämään ientulehdus (ientulehdus). Näin ollen voidaan käyttää apuna suuhygienia, erityisesti tapauksissa, joissa harjauksen on ongelma, esimerkiksi jälkeen hammaslääkärin tai ihmisiä, jotka ovat fyysisesti tai psyykkisesti vammaisille.

Spray tappaa mikro-organismien alueilla se on kosketuksissa ja auttaa säilyttämään suuhygienia. Jopa kaksitoista suihkeet olisi sovellettava pintojen hampaat ja ikenet tai haavaumia tai muita kipeä alueilla, kahdesti päivässä. Spray olisi sovellettava kerran aamulla ja kerran illalla.

Mihin sitä käytetään?

Varoitus!

 • Klooriheksidiini on ristiriidassa tiettyjen ainesosien tavanomaisten hammastahnojen. Tästä syystä käytön jälkeen hammastahnaa harjata hampaat, huuhtele suusi vedellä ennen kuin käytät spray. Vaihtoehtoisesti voit käyttää spray eri aikaan vuorokaudesta, kun harjata hampaat.
 • Vältä spray silmiin ja korviin. Jos vahingossa saat sen silmiin, huuhtele välittömästi runsaalla vedellä.
 • Jos käytät tätä spray hoidossa suun haavaumia tai sammas infektiot, kannattaa pitää käyttää sitä kaksi päivää sen jälkeen, kun oireet ovat selvitetty. Näin varmistetaan jäljellä mikro-organismeja tapetaan ja siten auttaa välttämään kunnossa tulossa takaisin.
 • Vältä valkaisu kankaita, jotka ovat olleet kosketuksissa tämän spray, koska ruskeita tahroja voi kehittyä.

Ei saa käyttää

 • Allergia klooriheksidiinille.

Tätä lääkettä ei saa käyttää, jos olet allerginen jollekin tai sen ainesosia. Kerro lääkärillesi tai apteekkiin, jos olet aiemmin kokenut tällaista allergia.
Jos sinusta tuntuu, olet saanut allergisen reaktion, lopeta tämän lääkkeen käyttö ja kerro heti lääkärillesi tai apteekkiin.

Raskaus ja imetys

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää raskauden tai imetyksen aikana. Muitakin lääkkeitä voidaan turvallisesti käyttää raskauden tai imetyksen tarjoaa hyöty äidille ole suurempi kuin riski sikiölle. Kerro aina lääkärillesi, jos olet raskaana tai suunnittelet raskautta, ennen minkään lääkkeen käyttöä.

 • Tämä spray ei tiedetä olevan haitallista käyttää raskauden tai imetyksen aikana.

Sivuvaikutukset

Lääkkeet ja niiden mahdolliset haittavaikutukset voivat vaikuttaa yksittäisten ihmisten eri tavoin. Seuraavassa on joitakin sivuvaikutuksia, joiden tiedetään liittyvän tätä lääkettä. Vain koska sivuvaikutus tässä sanotaan ei tarkoita, että kaikki ihmiset käyttävät tätä lääkettä kokevat, että tai sivuvaikutus.

 • Väliaikaiset makuaistin häiriö.
 • Polttava tunne kielen.
 • Vaihtuvaksi värjäys kielen.
 • Brown värjäys hampaita. Tämä ei ole pysyvää ja voi pitkälti välttää harjaamalla hampaat ennen spray (katso myös varoitus kohta edellä), tai jos kyseessä on tekohampaat, käyttäen tavanomaista tekohammaspuhdiste. Jos normaali harjaus ei ole mahdollista, tai jos jokin värjäys edelleen, hampaita ehkä skaalaus ja kiillotus hammaslääkärin vastaanotolla, kun olet lopettanut spray.
 • Kuoriutuminen suun sisäpuolelle. Jos huomaat tämän sinun pitäisi lopettaa spray ja kysy neuvoa apteekista tai hammaslääkäri.
 • Turvotus sylkirauhaset.
 • Ihoärsytystä.

Yllä mainittuja haittavaikutuksia ei välttämättä ole kaikkia haittavaikutuksia raportoitu lääkkeen valmistaja.
Lisätietoja muista mahdollisista riskeistä tätä lääkettä, lue tiedot lääkkeen kanssa tai ota yhteys lääkäriin tai apteekkiin.

Miten tämä lääke vaikuttaa muiden lääkkeiden?

Tämä lääke ei tiedetä vaikuttavan muihin lääkkeisiin.

Muita lääkkeitä, jotka sisältävät samaa vaikuttavaa ainetta

Corsodyl hammasgeeli Corsodyl suuvesi