Ectena

Xenazine 25


Pääasiallinen käyttötapa Vaikuttava aine Valmistaja
Liikehäiriöt Tetrabenatsiini Cambridge

Miten se toimii?

Tetrabenatsiini teoksia heikentävien myymälöissä tiettyjen kemikaalien kutsutaan välittäjäaineiden hermosoluja aivoissa. Nämä välittäjäaineet ovat dopamiinin, serotoniinin ja noradrenaliinin ja yleensä mukana välisten viestien kulun hermosolujen aivoissa ja normaalia toimintaa aivojen ja hermoston.
Heikentävien aivot näiden välittäjäaineiden voi auttaa hallitsemaan liikkeen aiheuttamia sairauksia sairauksien aivojen ja hermoston, vaikka tarkkaa vaikutusmekanismia ei täysin tunneta.
Tetrabenatsiini käytetään pääasiassa liikkeen ohjaamiseksi häiriöt, jotka liittyvät sairauksien aivojen ja hermoston, kuten Huntingtonin tauti, mutta sitä voidaan myös käyttää ohjaamaan liikkeen aiheuttamia sairauksia psykoosilääkkeet.
Vanhemmat psykoosilääkkeet kuten klooripromatsiini, haloperidoli ja flupentiksolin voi aiheuttaa haittavaikutuksia, joihin tahattomat kielen, kasvojen, suun ja leuan, joka voi joskus olla mukana tahattomat liikkeet kädet ja jalat (tardiivi dyskinesia). Jos tämä invalidisoiva tai sosiaalisesti kiusallisia, ja jatkuu huolimatta pysäyttää tai vähentää annosta psykoosi-, oireita voidaan hoitaa tetrabenatsiinin. Tetrabenatsiini voidaan myös käyttää, jos se ei ole mahdollista pysäyttää tai muuttaa antipsykoottisia.

Mihin sitä käytetään?

 • Liikkuvuuden häiriöt, jotka liittyvät tautiin aivojen ja selkäytimen
 • Hermosolu erittely minkä johdosta pakkoliikkeitä ja aivosairaus (Huntingtonin tauti)
 • Rytmiset tahattomat kielen, kasvojen, suun ja leuan, joka voi joskus olla mukana tahattomat liikkeet kädet ja jalat (tardiivi dyskinesia)

Varoitus!

 • Älä juo alkoholia tämän lääkkeen käytön.
 • Tämä lääke voi aiheuttaa uneliaisuutta. Jos haittavaikutuksia, älä aja autoa tai käyttää koneita.

Ei saa käyttää

 • Ei tunnettuja ehdot

Tätä lääkettä ei saa käyttää, jos olet allerginen jollekin tai sen ainesosia. Kerro lääkärillesi tai apteekkiin, jos olet aiemmin kokenut tällaista allergia.
Jos sinusta tuntuu, olet saanut allergisen reaktion, lopeta tämän lääkkeen käyttö ja kerro heti lääkärillesi tai apteekkiin.

Raskaus ja imetys

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää raskauden tai imetyksen aikana. Muitakin lääkkeitä voidaan turvallisesti käyttää raskauden tai imetyksen tarjoaa hyöty äidille ole suurempi kuin riski sikiölle. Kerro aina lääkärillesi, jos olet raskaana tai suunnittelet raskautta, ennen minkään lääkkeen käyttöä.

 • Ei ole mitään tietoa turvallisuudesta tämän raskauden aikana, mutta se on yleisesti käytetty monien vuosien ajan ilman näkyvää sairas seurauksena.
 • Koska ei ole turvallisuustietoja saatavissa, valmistaja ei suosittele tätä lääkettä imetyksen aikana. Vaihtoehtoisesti, jos tätä lääkettä on käytettävä, äiti ei pitäisi imettää. Hakeudu lääkäriin lääkäriltä.

Varoitusmerkinnöistä

 • Tämä lääkitys voi aiheuttaa uneliaisuutta. Jos haittavaikutuksia, älä aja autoa tai käyttää koneita. Vältä alkoholijuoma.

Sivuvaikutukset

Lääkkeet ja niiden mahdolliset haittavaikutukset voivat vaikuttaa yksittäisten ihmisten eri tavoin. Seuraavassa on joitakin sivuvaikutuksia, joiden tiedetään liittyvän tätä lääkettä. Koska haittavaikutus on todettu täällä, se ei tarkoita, että kaikki ihmiset käyttävät tätä lääkettä kokevat, että tai sivuvaikutus.

 • Masennus
 • Uneliaisuus
 • Häiriöitä suolen kuten ripuli, ummetus, pahoinvointi, oksentelu tai vatsakipu
 • Matala verenpaine (hypotensio)
 • Korkea lämpötila yhdistettynä kuuluvat tietoisuuden tasoja, kalpeus, hikoilu ja nopea sydämen syke (neuroleptioireyhtymäksi). Vaatii pysäyttää lääketieteen ja välitöntä hoitoa.

Yllä mainittuja haittavaikutuksia ei välttämättä ole kaikkia haittavaikutuksia raportoitu lääkkeen valmistaja.
Lisätietoja muista mahdollisista riskeistä tätä lääkettä, lue tiedot lääkkeen kanssa tai ota yhteys lääkäriin tai apteekkiin.

Miten tämä lääke vaikuttaa muiden lääkkeiden?

Tetrabenatsiini ei pidä ottaa samaan aikaan kuin, tai 14 päivän aikana monoamiinioksidaasin estäjää (MAO) masennuslääkkeet, koska se voi aiheuttaa levottomuutta, sekavuutta ja hämmennystä.
Tetrabenatsiini vastustaa levodopan vaikutuksia.
Tetrabenatsiini ei pidä ottaa alkoholin kanssa, koska tämä voi lisätä uneliaisuutta kokenut.

Muita lääkkeitä, jotka sisältävät samaa vaikuttavaa ainetta

Tetrabenatsiini