Ectena

Kuulohermokasvainta

Mikä on kuulohermokasvainta?

Rutiini kuulo testit voivat paljastaa kuulon ja puheen syrjintää.

Hermosto koostuu aivot ja selkäydin, ja kaikki yhteydet näissä on kanssa eri kudoksiin.

Useimmat hermoja kehon kytketään ensin selkäydin, joka kulkee tilan kunkin nikaman, ja sitten aivoihin.

On 12 paria hermoja, jotka syntyvät suoraan aivoihin ja kulkea aukkojen kallo päästä niiden sijainnit. Näitä kutsutaan aivohermoihin.

Kahdeksas aivohermojen (oikein kutsutaan "vestibulocochlear" hermo) on yksi, joka palvelee kuulo ja tasapaino. Se on oikeastaan ​​kahteen osaan: yksi osa hermo liittyy lähettää ääntä tietoa ja toinen lähettää tasapaino tietoa aivojen kuulo ja tasapaino elimet sijaitsevat sisäkorvan.

Kuulohermokasvainta on hyvänlaatuinen (ei-syöpä) kasvua, joka syntyy vaipan ympärillä kahdeksannen aivohermon.

Termi "kuulohermokasvainta" on, tarkkaan ottaen virheellinen, koska kasvain syntyy yleensä osa kahdeksannen hermo, joka käsittelee tasapainoa eikä ääntä. Se on myös kasvain päällysteen (vaippa), hermo-eikä hermo itse.

Huolimatta näistä epätarkkuuksia, termi on jumissa. True akustinen neuromas esiintyä yhdessä melko harvinainen perinnöllinen sairaus nimeltä neurofibromatosis 2, jossa useiden aivohermojen kasvaimia syntyy.

Kuulohermokasvainta on diagnosoitu vain kerran vuodessa 100000 ihmistä niin siitä näkökulmasta se on harvinaista. Kuitenkin pieni akustinen neuromas, ei aiheuta mitään oireita, löytyy jopa lähes 3 prosenttia vanhuksia. Ei ole tiedossa syy nämä kasvaimet, muut kuin perinnöllinen tyyppi.

Kuulohermokasvainta. mikä on kuulohermokasvainta?
Kuulohermokasvainta. Mikä on kuulohermokasvainta?

Akustinen neuromas yleensä kasvaa hitaasti vuosia ja kun suuret voivat painaa normaalia aivokudokseen. Suuremmat kasvaimet painaa toisen hermo samalla alueella (viides aivohermon tai "kolmois" hermo), joka on hermo huolissaan kasvojen tunne.

Mitkä ovat oireet kuulohermokasvainta?

 • Vähentäminen kuulo toisessa korvassa joka on yleensä hienovaraista ja pahenee hitaasti.
 • Korva melua tai " tinnitus "toiseen korvaan.
 • Horjuminen ja tasapaino-ongelmat (koska tasapaino osan kahdeksas hermo on, jos kasvain syntyy).
 • Kasvojen puutuminen ja pistely saattaa esiintyä, jos kasvain on suuri, ja niin painaa viides aivohermon.
 • Päänsärkyä, kömpelö kävely ja sekavuutta voi esiintyä, jos paine aivoissa nousee.

Kuvio oireita riippuu pääasiassa tarkka paikka pitkin hermo että kasvain syntyy, mikä puolestaan ​​määrittää, mikä paikallisten rakenteiden (hermot ja aivokudoksen) painetaan ensin. Kuten kasvaimia jatkaa kasvuaan nuorelle kehittyy kuulohermokasvainta lähes aina lopulta oireita siitä.

Miten kuulohermokasvainta diagnosoidaan?

 • Rutiini kuulo testit voivat paljastaa kuulon ja puheen syrjintää (potilas voi kuulla äänen että korvaan, mutta ei ymmärrä mitä sanotaan).
 • Auditiivinen aivorungon vaste testi (ABR) voidaan tehdä tietyissä tapauksissa. Tämä testi mittaa nopeutta, jolla sähköinen impulssi päässä sisäkorvan kulkee aivoihin. Testi on positiivinen, kun kuulohermokasvainta hidastaa signaalin alas.
 • Magneettikuvaus ( MRI ) ja kontrasti väriaine on yleisimmin suoritetaan tyyppi skannaus paljastaa kuulohermokasvainta.

Miten kuulohermokasvainta hoitaa?

Ei ole lääkettä tiedetään olevan merkittävä vaikutus kasvuun tai kutistua kuulohermokasvainta kasvaimia. Vaihtoehtoja on kolme:

 • konservatiivista hoitoa tai "odota ja katso": Tämä tarkoittaa säännöllistä seurantaa, joiden sarjanumero kuulo testit ja / tai MRI. Se on yleensä varattu kasvaimia on alle yhden senttimetrin kokoisia.
 • sädehoitoa voidaan käyttää silloin, kun riski leikkaus on korkea, koska muita lääketieteellisiä ongelmia.
 • kirurginen poisto kasvaimen suorittaa neuro-otologist (erikoislääkäri kuulo-ja hermoston häiriöt) ja neurokirurgi. Leikkaus on ensisijainen hoito vaihtoehto useimmissa tapauksissa, ja se voi myös sallia säilyttäminen kuulo.

Kaikki hoitomuodot tehdä joitakin riskejä. Kuten kasvojen hermo, joka ohjaa lihaksia puolella edessä, yleensä kulkee koko kasvain voi olla suuri riski kasvojen hermovaurio leikkauksesta. Tämä voi johtaa halvaantumiseen toiselle puolelle kasvoja.

Poisto kasvaimen saattaa häiritä tasapainoa, mikä "huimaus" - epämiellyttävä tunne horjumista. Koska kasvain on hankala paikka muita tärkeitä aivojen rakenteisiin heti sen ympärillä on riskejä vahinkoa esimerkiksi hermoja silmän liikkeitä hallitsevat ja nielemisvaikeuksia.

Riski henkilön kuuleminen vaihtelee hieman kirurginen lähestymistapa ja teknisiä ongelmia yksittäisen henkilön tapauksessa, mutta täydellinen kuulon vaikuttaa puolella on todellinen vaara, että on otettava huomioon.

Nämä riskit vähenevät, kun kirurginen joukkue on korkeatasoinen kokemus toimivat kuulohermokasvainta, mutta niiden pitäisi olla täysin keskustellaan etukäteen potilaan.

Kasvava kiinnostus on esitetty erittäin tarkka X-ray hoito - kutsutaan stereotaktista sädehoito ". Tässä röntgenkuvat ohjataan nimenomaan kasvainkohdassa. Vaikka vielä tutkitaan tämä käsittely voidaan käyttää joko yksin tai yhdessä leikkauksen, yleensä vähentää kasvaimen kokoa ennen kirurgi toimii.